Editura Evenimentul si Capital

SUPER-ARMA cibernetică prin care America SPIONEAZĂ pe TOATĂ lumea!

Sediul colosului Symantec din Mountain View, California
Autor: | | 0 Comentarii | 1498 Vizualizari

Cercetătorii firmei Symantec au dezvăluit o armă cibernetică extrem de sofisticată folosită de serviciile secrete americane și britanice pentru a pătrunde în sistemele de computere ale Uniunii Europene, dar și ale altor entități de pe glob.

Este vorba de un soft numit Regin, a cărui „listă de ținte” contrazice flagrant afirmațiile agențiilor de informații, anume că activitățile lor cibernetice sunt limitate exclusiv la domeniul securității.

Aproape jumătate dintre cei vizați de spionaj au fost indivizi privați și mici companii, susține firma americană Symantec. Cealaltă jumătate include furnizori de telecomunicații, companii energetice, companii aeriene, institute de cercetare și industria hotelieră.

Descoperirea programului Regin

vine cu doar câteva zile înainte ca Organizația Națiunilor Unite să adopte o rezoluție menită să condamne supravegherea ilegală și arbitrară de către guverne. Documentul cere statelor lumii să-și desfășoare activitățile de supraveghere în conformitate cu drepturile omului, să facă public și controlabil cadrul în care operează și să acorde victimelor posibilitatea de a se apăra și reabilita.

Cele mai aprige luptătoare împotriva acestei rezoluții au fost Statele Unite și aliatele sale, Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă, așa-numita alianță „Five Eyes” (Cinci Ochi).
Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate