Super prazul oltenesc uneşte Oltenia

Super prazul oltenesc uneşte Oltenia

Zi istorică pentru Craiova. Președinții consiliilor județene din Oltenia și-au dat mâna pentru Bănie în câștigarea titlului de Capitală Culturală Europeană

Bănia pornește în cinci viteze spre câștigarea celui mai important titlu european generator de aproximativ 500 milioane de euro.

Perspectiva desemnării unui oraș din România care să fie Capitala Culturală Europeană a anului 2021, dar și multiplele oportunități de dezvoltare culturală, economică și turistică pe care acest program le garantează orașului și/sau regiunii căreia, în urma procesului de selecție, îi va fi acordat acest statut, a determinat sefii de judet din Oltenia să se angajeze și să colaboreze în vederea susținerii candidaturii Craiovei. Asociația ”Craiova Capitală Culturală Europeană 2021” a semnat astăzi, la Primaria Municipiului Craiova, un protocol de colaborare cu Primăria Craiova si Consiliile Județene din Oltenia pentru susținerea candidaturii orașului la onorabilul titlu European. Craiova devine astfel orașul cel mai puternic în lupta cu Timişoara, Cluj, Iaşi, Arad şi, posibil, Bucureşti, pentru câștigarea titlului de Capitală Culturală Europeană – 2021. Patrimoniile culturale și turistice, principalul atuu Fiecare județ îşi va aduce aportul, „aruncând” în luptă patrimoniile culturale şi turistice specific fiecărei zone. Protocolul, semnat astăzi la sediul Primăriei Craiova va aduce în prim plan plusul fiecarui județ al Olteniei, în demersul primăriței Lia OLguța Vasilescu,  de a obţine acest statut pe cât de onorant, pe atât de dificil, şi, mai presus, cele circa 500 de milioane de euro. „Suntem singura regiune care s-a înscris în această competiţie, pentru că restul oraşelor merg singure. Am primit şi Ghidul candidatelor la titlu de la Uniunea Europeană, unde scrie că regiunile primesc punctaj mai mare, iar noi avem alături toate judeţele Olteniei”, a explicat primarul Olguţa Vasilescu. La evenimentul de astăzi au participat şi primarii municipiilor reşedinţă de judeţ, care au salutat, la rândul lor, iniţiativa. Prazul oltenesc duce Bănia în lume Conform protocolului, începând de astăzi toate evenimentele culturale din Oltenia se vor desfăşura sub egida asocierii Craiova - Capitală Culturală Europeană 2021. Și, bineînțeles, cu nelipsita imagine a prazului oltenesc, care ne-a consacrat. Protocolul a fost semnat de către cei cinci președinți de consilii județene din Oltenia, Ion Călinoiu, președinte CJ Gorj, Paul Stănescu, președinte CJ Olt, Adrian Duicu, președinte CJ Mehedinți, Ion Prioteasa, președinte CJ Dolj, Carmen Alexandrescu, reprezentant CJ Vâlcea, Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei și Vlad Drăgulescu, președinte Asociația Craiova Capitală Culturală Europeană -2021. Acest proiect de anvergură ar putea duce la o megadezvoltare economică, culturală, educațională și turistică a întregii regiuni Oltenia. Prima manifestare de anvergură inclusă în acest program este Festivalul Internaţional "Shakespeare", care va avea loc în perioada 23 aprilie - 4 mai la Craiova.

Ne puteți urmări și pe Google News