Surprinzătoarele beneficii ale dormitului în pielea goală

Surprinzătoarele beneficii ale dormitului în pielea goală

Recunosc că mi s-a întâmplat ceea ce, cu siguranță, vi s-a întâmplat și vouă.

Adică, să văd un titlu ca acesta și “să intru pe el” ca să folosesc un “limbaj SEO”. Gata cu răsfoitul dosarelor, gata cu număratul agrafelor de birou și concursurile de prins muște imaginare cu capse, cu toții citim despre calitățile imuabile ale slepăritului (de la “sleep”) nud (adică gol).

Un studiu (sic!) efectuat recent in Australia a scos la iveală ca menținerea unei temperaturi corporale coborâte, la un nivel care să fie totuși confortabil, facilitează odihna neîntreruptă și crește stadiile de somn profund. Adică, dormind dezbrăcați, permitem pielii să respire, ceea ce sporește calitatea somnului. Mai mult, răcirea naturală a corpului în timpul nopții contribuie, de asemenea, la scăderea nivelului de cortizol, cunoscut și sub denumirea de „hormonul stresului”. Cortizolul este responsabil pentru stările de agitație și pentru pofta excesivă de mâncare. Alegând să dormim dezbrăcați, cică alegem de fapt să ne păstrăm silueta, pentru că ținem sub control producția de cortizol în timpul somnului. Între orele 22.00 Și 2.00, când corpul se odihnește profund, nivelul de cortizol ajunge la minimum. Însă după ora 2.00, glandele ce produc cortizol încep să lucreze pentru a pregati corpul pentru a doua zi, în așa fel încât să ai energie. Când nu ai parte de suficientă odihnă, nivelul de cortizol crește, fapt ce stimulează apetitul, facându-ne să mâncăm mai mult decât avem nevoie.

Prin urmare, fraților, haideți să dormim în pielea goală! Acum, pe bune, cât pare de greu de crezut, există pe lumea aceasta oameni care s-au obișnuit să doarmă atât de îmbrăcați, încât se golește șifonierul, conform unor alte studii, despre care vom vorbi altădată.

Ne puteți urmări și pe Google News