SURPRIZĂ în dosarul “Gala Bute”. DNA nu poate PROBA acuzaţiile împotriva Elenei Udrea. MARTORII nu îşi amintesc când au dat MITA

SURPRIZĂ în dosarul “Gala Bute”. DNA nu poate PROBA acuzaţiile împotriva Elenei Udrea. MARTORII nu îşi amintesc când au dat MITA

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, se îndreaptă către o achitare sigură pentru acuzaţiile de luare de mită, în dosarul “Gala Bute”, caz în care Înalta Curte se va pronunţa pe 13 martie. Procurorii au fost incapabili să demonstreze că şpagă plimbată la nivelul Ministerului Dezvoltării a ajuns la fostul ministru., dosarul este plin de declaraţii contradictorii, iar inculpaţii implicaţi în circuitul mitei nici măcar nu amintesc numele Elenei Udrea

Unul dintre cele mai mediatizate dosare ale DNA, dosarul “Gala Bute”, unde vizată este Elena Udrea, a rămas în pronunţare iar judecătorii de la  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să anunţe sentinţa pe 13 martie 2017. DEcizia instanţei supreme poate duce la restarea “Sistemului”, căci hotărârea judecătoarelor Angela Dragne, Leontina Şerban şi Florentina Dragomir poate demonstra dacă Justiţia a ieşit din câmpul tactic al SRI, iar pronunţările se vor face exclusiv pe probe, transmite luju.ro

Poterivit sursei citate,  probele DNA împotriva Elenei Udrea sunt inexistente, favorita lui Traian Băsescu fiind trimisă în judecată pe declaraţii ale altor persoane împotriva ei, pe interpretări, procurorii invocând modelul “Adrian Năstase – Trofeul Calităţii” unde fostul premier a primit condamnare pe probe indirecte.

Una dintre acuzaţii se referă la celebra geantă cu 900.000 de euro, despre care procurorii susţin că a ajuns la Elena Udrea, dar pentru care nu au nicio probă care să demonstreze că fostul ministru al Dezvoltării a luat această sumă de bani. Cu alte cuvinte, o presupusă mită pe care DNA nu o poate proba). Problema parchetului condus de Laura Kovesi este că nu poate proba nici celelalte acuzaţii  luare de mită pe care i le aduce Elenei Udrea. Ea este acuzată, pe lângă abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, de trei presupuse luări de mită. Pe lângă episodul cu geanta cu bani, DNA, prin rechizitoriul procurorilor Ana Dana şi Marius Bulancea, o acuză pe Udrea de alte două luări de mită. Într-una  dintre acestea se arată că “în cursul anului 2010, ministrul Udrea Elena Gabriela a primit în mod indirect, pentru sine şi pentru altul, prin intermediul lui Ştefan Lungu, foloase materiale de la Gardean Adrian şi Gardean Miron, pentru a asigura finanţarea la timp a unor contracte de lucrări încheiate de S.C. Termogaz Company S.A. cu mai multe unităţi administrativ teritoriale în cadrul programului “Schi pentru România”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din rechizitoriu DNA reiese că “la datele de 24.08.010 şi 20.12.2010, mituitorii au dispus transferul sumei totale de 695.367,06 lei în patrimoniul unei societăţi controlate de inculpatul Lungu Ştefan, prin intermediul mai multor contracte fictive de achiziţie. Suma menţionată reprezintă 10% din valoarea plăţilor efectuate de minister către UAT Cavnic şi UAT Borsec în contul lucrărilor efectuate de S.C. Termogaz Company S.A”.

DNA susţie că Elena Udrea ar fi primit bani şi foloase prin intermediul consilierului ei Ştefan Lungu. Lumeajustitiei.ro susţine, însă, că nu există vreo dovadă că Elena Udrea a intrat în posesia banilor, ci doar declaraţii ale unor inculpaţi, care la rândul lor sunt oscilante şi contradictorii.

În acuzaţia că Udrea ar fi primit prin intermediul lui Ştefan Lungu foloase materiale de la fraţii Adrian şi Miron Gardean, că ar fi ştiut despre modul în care erau remise sumele de bani şi că o parte din acestea ar fi fost folosite în interesul PDL, relevanţă este confruntarea dintre Elena Udrea şi Ştefan Lungu existenţa la dosar. Astfel, acesta din urmă recunoaşte că Udrea nu i-a cerut niciodată să facă plăţi la PDL şi că nu a avut relaţii financiare cu fostul ministru.

Într-o altă declaraţie, Ştefan Lungu, spunea, în februarie 2015, că nu Elena Udrea ar fi fost beneficiara banilor daţi de Adrian Gardean, ci secretarul general al Ministerului Dezvoltării, Gheorghe Nastasia. Mai mult, nici măcar Adrian Gardean nu o indică pe Elena Udrea că fiind beneficiara banilor. Totodată, acelaşi Adrian Gardean a explicat că nu a avut “alte elemente care să-i susţină aprecierea că banii ajungeau la Udrea”. Nu în ultimul rând, fratele lui Adrian Gardean, Miron Gardean, a explicat că nu a auzit niciodată că banii ar fi urmat să ajungă la Elena Udrea, ci doar la Nastasia, acesta din urmă fiind cel care a cerut comisionul.

Aşadar, nimeni nu o indică pe Elena Udrea drept beneficiara finală a şpăgii!