Suspiciuni de fals în dosarul lui Nicuşor Constantinescu. Tribunalul București: Scrisoarea medicală din SUA nu este autentică

Suspiciuni de fals în dosarul lui Nicuşor Constantinescu. Tribunalul București: Scrisoarea medicală din SUA nu este autentică

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti susţin că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, poate fi tratat într-un spital din România, magistraţii punând la îndoială autenticitatea scrisorii semnate de un medic american.

În motivarea deciziei prin care Tribunalul Bucureşti a admis cererea DNA de arestare preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, judecătorii arată că scrisoare medicală depusă în instanţă de avocaţii lui Nicuşor Constantinescu, semnată de medicul M.E.A (n.r. Mohamad E. Allaf), nu este datată şi ”se poate observa cu uşurinţă că modalitatea de prezentare a situaţiei medicale a inculpatului este una evazivă”.

Mai mult decât atât, magistraţii susţin că semnătura medicului ”diferă izbitor” faţă de semnătura existentă pe alte înscrisuri, ce se află la dosar şi aparţin aceluiaşi medic, relatează Agerpres.

În motivare se mai spune că acea scrisoare medicală conţine de fapt pasaje din corespondenţa purtată prin e-mail de Nicuşor Constantinescu cu medicul respectiv, acesta fiind un alt motiv de a pune la îndoială autenticitatea scrisorii. Scrisoarea medicală de la un alt medic nu clarifică, în opinia instanţei, aspectele privind evoluţia stării de sănătate a preşedintelui CJ Constanţa, întrucât formularea ”este vagă, imprecisă”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Magistraţii consideră că fotografiile în care apare Nicuşor Constantinescu pe un pat de spital ”au un caracter incert atât în privinţa locului unde au fost făcute, cât şi a datei”, şi nu pot demonstra stadiul stării de sănătate a preşedintelui CJ Constanţa.

În același timp, judecătorii mai notează că nu s-a demonstrat faptul că Nicuşor Constantinescu nu se poate deplasa şi nu s-a făcut nici dovada necesităţii ca el să rămână pe teritoriul SUA în vederea efectuării unui eventual tratament medical.

În consecinţă, magistraţii consideră că preşedintele CJ Constanţa a încălcat cu rea-credinţă obligaţia de a nu părăsi ţara, precum şi celelalte obligaţii impuse de Tribunalul Bucureşti, astfel încât pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă.