Șuvoaiele au ajuns și în curtea Palatului Victoria | Inundații 2016

Șuvoaiele au ajuns și în curtea Palatului Victoria | Inundații 2016

Premierul a convocat în această dimineață o videoconferință cu prefecții și autoritățile responsabile pentru gestionarea situațiilor de urgență. Problema a ajuns în vizorul premierului după ce a fost criticat pentru că nu s-a implicat

Inundațiile fac ravagii în România de mai bine de două săptămâni. Președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș au considerat că, de la nivelul lor, nu e nevoie de nicio intervenție. Atitudinea lor contrastează cu politicienii din ultimii 12 ani, care încercau să-și exprime empatia față de oamenii loviți de ape măcar pentru imagine. Fostul premier Victor Ponta a fost și el implicat în gestionarea situațiilor de urgență: conducea comandamentele de la București și mergea în vizită în teritoriu. A intrat chiar în istoria Google, după cum chiar el spunea în glumă „

Când dădeai pe Google căutare < barcă inundații > apăream pe primul loc eu cu Liviu Dragnea și cu Doina Pană în celebrul <Fa Doina!>. Acum apar bieții polițiști francezi”, scria recent pe Facebook, Victor Ponta. Premierul Dacian Cioloș a considerat că nu e cazul să se plimbe cu barca atâta vreme cât la nivelul MAI activitatea se desfășoară în bune condiții.

Videoconferință cu prefecții

Ne puteți urmări și pe Google News

După numeroase critici, Guvernul a anunțat ieri că premierul Dacian Cioloş a convocat pentru astăzi, începând cu ora 8.30, o videoconferinţă cu prefecţii şi autorităţile responsabile pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă ca urmare a inundaţiilor din ţară.

„Tema videoconferinței este evaluarea pagubelor produse de inundații și de fenomenele meteorologice periculoase din ultimele zile, precum şi a măsurilor luate de autorităţile responsabile pentru protejarea cetăţenilor şi a bunurilor acestora. Premierul Dacian Cioloş este informat în permanenţă despre monitorizarea şi desfăşurarea intervenţiilor în teren de către ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, care a activat Centrul Naţional de Conducere Integrată al MAI’’, a anunţat Guvernul prin intermediul unui comunicat de presă.

Băsescu: „Ei doar citesc și se consideră informați”

Fostul preşedinte Traian Băsescu (foto) a criticat ieri lipsa de implicare a politicienilor în ajutorarea oamenilor afectaţi de inundaţii, vijelii, alunecări de teren, susţinând că, deşi gesturile de strângere de ajutoare erau făcute uneori demonstrativ, ele erau extrem de utile sinistraţilor.

FOTO: Traian Băsescu

„Un început de vară cu vreme capricioasă. Inundaţii în mai toate zonele ţării, furtuni, grindină, culturi agricole distruse, acoperişuri smulse de vijelii, alunecări de teren, case, păduri, stâlpi de electricitate şi livezi puse la pământ, sate izolate. Nu preşedinte, nu premier, nu miniştri, nu politicieni printre oamenii loviţi de natură. Ei doar citesc şi se consideră informaţi, văzându- şi liniştiţi de weekendul prelungit”, a scris fostul şef al statului pe pagina de Facebook. Potrivit acestuia, politicienilor le este frică de acuzaţiile DNA, că ar putea obţine foloase necuvenite în voturi.