TÂLHARII de la supermarketuri. Urmăreau și ATACAU clienții cu bani

TÂLHARII de la supermarketuri. Urmăreau și ATACAU clienții cu bani

Un grup de tâlhari au pus la cale o adevărată operațiune de urmărire a clienților care fac cumpărături în marile supermarketuri. Ei „filau” oamenii cu bani, îi urmăreau și, apoi, îi atacau. Cei nouă bărbați au fost prinși, ieri, în urma unei acțiuni a Poliției Capitalei.

Poliţiştii Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.G.P.R. – Direcţia pentru Operaţiuni Speciale şi al Serviciului pentru Acţiuni Speciale – D.G.P.M.B., au pus în aplicare 13 autorizaţii de percheziţie în Bucureşti, la domiciliile membrilor unui grup, bănuit de comiterea mai multor fapte de tâlhărie, precum şi a unei tentative de furt din locuinţă, transmite Poliția Capitalei.

Acţiunea Poliţiei Capitalei survine în urma cercetărilor efectuate şi a documentării activităţii infracţionale a unui grup format din nouă bărbaţi care, în luna februarie a.c, ar fi săvârşit mai multe fapte de tâlhărie.

Aceştia acţionau în zona complexurilor comerciale, identificau potenţiale victime, le urmăreau cu autoturisme înmatriculate în alte state, apoi le deposedau, prin folosirea violenţei, de diverse sume de bani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, din cercetările efectuate de către poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigaţii criminale, a reieşit faptul că, în data de 20 februarie a.c., cei în cauză ar fi încercat să pătrundă într-un apartament din sectorul 2 al Capitalei, însă au fost surprinşi de către partea vătămată.

În urma percheziţiilor efectuate ieri dimineaţă, poliţiştii bucureşteni au depistat mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 36 de ani, care au fost conduse la sediul Poliţiei Capitalei pentru verificări şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

Cercetările sunt continuate în acest caz de către Poliţia Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi tentativă la furt calificat, pe numele a opt dintre bărbaţii cercetaţi în această cauză, fiind emise mandate de arestare peventivă.