Țânțarul, „greu de ucis” în Capitală

Țânțarul, „greu de ucis” în Capitală

Deşi Primăria Generală a început încă de acum o lună lupta împotriva insectelor care au invadat Bucureştiul, oamenii se vaită în continuare că aceste vietăţi nu au fost stârpite

O plimbare seara prin parcurile bucureştene nu mai este deloc una plăcută pentru tinerii sau chiar pentru părinţii care ies cu micuţii lor să se relaxeze. Chiar dacă afară este destul de cald, aceştia sunt nevoiţi să pună pe ei o bluză cu mânecă lungă. Ţânţarii mişună peste tot, iar înţepăturile nu întârzie să apară. „Când ajungem acasă suntem pline de muşcături. Pe drum, ne scarpinăm întruna. Nu ştiu cu ce substanţe dau, dar ţânţarii parcă nu mor. Zici că se înmulţesc“, ne-a spus o mămică, care se plimba cu fetiţa în Parcul Cişmigiu. Pentru că Primăria Generală nu are încă un contract cu o firmă de deratizare şi dezinsecţie, cel care se ocupă de stârpirea ţânţarilor este Centrul de Protecție a Plantelor București (CPPB). Acesta a început aplicarea tratamentelor în parcurile administrate de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.

Primăria Capitalei plătește din bani publici 433.000 lei pentru stârpirea țânțarilor

Insectele stârpite în două etape

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit Centrului, tratamentele se fac etapizat: în etapa I se va aplica tratamentul de bază, care va fi repetat la un interval de aproximativ 3 zile, până pe 27 iulie. În etapa a doua se vor efectua trei tratamente succesive de combatere a ţânţarilor, din două în două săptămâni de la aplicarea tratamentului de bază, în perioada 10 august - 29 septembrie. Substanţele folosite pentru combaterea insectelor sunt Aqua K-Othrine EW20 si Fendona 15 SC. Potrivit unei hotărâri de Consiliu General, Centrul de Protecţie a Plantelor Bucureşti a primit 433.000 lei din bugetul Primăriei Capitalei, pentru combaterea ţânţarilor.

De şapte luni, fără firmă de deratizare

De la începutul anului, Bucureştiul a rămas fără firmă de deratizare. Până pe 15 decembrie 2015, firma 3D a fost cea care s-a ocupat de dezinsecţia şi dezinfecţia Capitalei, contractul fiind semnat în urmă cu 20 de ani. În tot acest timp, compania a încasat de la Primăria Capitalei peste 400 milioane de lei. Până când Municipalitatea va finaliza licitaţia prin care acest serviciu să fie executat de un operator privat, de tratamentele pentru combaterea ţânţarilor se va ocupa CPPB.