Editura Evenimentul si Capital

Ţara lui SĂ MORI TU. Justiţia ia de unde nu-i, şapte crai violatori şi slugile ce-au în guşă, doar căpuşă

Jurnalistul Cristina Stoian
Autor: | | -1 Comentarii | 3199 Vizualizari

În timp ce viceprimarul din Văleni se frământa pentru imaginea Vasluiului, iar deputatul Dan Bordeianu, condamnat pentru viol în 1985, este în zilele noastre urmărit penal, dar tot DEPUTAT, libertatea lui “Să mori tu!” dă coate, în stânga şi în dreapta, să dea sau ceară o explicaţie.

Era o vorbă prin cartier, pe vremea mărcilor şmechere: “Vezi că faci firma de râs”. Deci nu haina îl face pe om, om. Am senzaţia inodoră, spre norocul meu, că fruncea ţării & tiriplicii “company”, au “tipărit cu litera cea sfântă” (clar nu a lui Arghezi) pe creierele lor “Nike”, “Puma”, “Fubu” etc.  Doar ceasul (lui Dali) care le atârnă moale din urechi, îi dă de gol: ei chiar nu (ne) aud.

Geneză: Un caz al unei tinere din Vaslui care a fost violată (lăsată să zacă inconştientă pe un câmp), s-a pogorât din cer în atenţia mass media de câteva săptămâni. Cei şapte crai acuzaţi de viol (cu părinţi iubitori) sunt arestaţi preventiv şi apoi eliberaţi, în mod ciudat.

Primul Foc: Gestul Dorinei Burada, mama unuia dintre violatori, care a creat pe Facebook, un grup public, cu scopul de a o discredita pe victimă. După ce a primit nenumărate mesaje prin care era criticată pentru acest gest, grupul a fost închis. Toate postările s-au întors împotriva violatorilor și împotriva creatoarei grupului.  Dorina Burada a scris că fata  s-ar fi culcat, până la momentul violului, cu peste 20 de tineri și că „5 minute de plăcere” nu înseamnă viol.

Al doilea FocCetăţenii, noi sau vechi, se înfurie. Reţelele sociale pocnesc, petiţia prin care se cere arestarea preventivă a violatorilor este semnată în cateva zile de peste 200.000 oameni.

În urma reacțiilor din partea societății civile şi a simplilor cetățeni care au transmis mesaje de susținere pentru fata abuzată, Consiliul Superior al Magistraturii și Parchetul General au dispus verificări privind legalitatea procedurilor și a deciziei pronunțate în acest caz.

Focul trei: Reacţii şi mult fum negru. Locuitorii Muntenii de Sus ies cu “furcile” apârandu-şi ograda de asupritori, plângându-şi necazul defăimării, înţepând presa, copilul violat şi orice altă vietate care nu le întelege drama socială. 

“Am auzit ce s-a întâmplat şi vă spun că fata nu este uşă de biserică. Ce, a trecut trenul peste ea?”, un sătean, apărător destoinic al ogrăzii.

Al patrulea. Parlamentarii reacţionează. Că-i normal. Cazanciuc ne aşează la locurile noastre (“justiţia se face în sala de judecată şi atât”),  Ponta cere şi el ce poate, viceprimarul din ogradă, apărător cu jurâmânt, zice de imagine şi simte presiunea, ca un tată spiritual al locului: "Din păcate, este un caz care ne afectează ca imagine. Poate este și o mediatizare excesivă, e o presiune prea mare pe noi". Restul…se ocupă şi el cu ceva, deh, ca omul gospodar.

Cinci focuri: Se readuce în atenţia publică cazul deputatului Dan Bordeianu, cel care a fost condamnat pentru viol în anul 1985, şi care a ispăşit o pedeapsă de cinci ani de detenţie la şcoala de corecţie. Ne bucurăm că un om are capacitatea să se schimbe, nu ne bucurăm că toleranţa faţă de trecutul unora vine NU din inimă.

Ultimul act: "Nu trageţi, dom' Semaca"

Acum ceva vreme, când auzeam sunetul pescăruşilor, mă gândeam la mare.  Acum tresar asemuindu-le glasul cu-n râs isteric şi mă gândesc: „Aştia iar fac misto de noi”.

Cumplită povestea fetei.

În ţara lui SĂ MORI TU, actuala societate, în majoritatea ei, nu este pregătită pentru incidente-accidente-intenţii clare şi premeditate. Justiţia „TREBUIE” să-şi facă treaba, că-i justă. Clasa politică o să spună ceva, pentru că fiind aleasă şi o mare conducătoare, are „DREPTUL”. Fete violate vor mai fi şi nu le va ţine aproape nimeni în braţe, deşi „mass şi media” ar cam avea nevoie de „TRAUMĂ”.  Sătenii cu furcile vor face ocoul Pâmântului, iar acesta se va despica în două: să treacă craii, „l'ombelico del mondo” astăzi şi mâine!
Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro