Tăriceanu: "Îl voi învinge pe Antonescu la prezidenţiale”. Poate avea succes fostul prim-ministru? | DEZBATEREA ZILEI

Tăriceanu: "Îl voi învinge pe Antonescu la prezidenţiale”. Poate avea succes fostul prim-ministru? | DEZBATEREA ZILEI

Călin Popescu Tăriceanu a discutat la Antena 3 despre plecarea sa din PNL, dar şi despre ruperea USL. Fostul premier al României consideră că preşedintele PNL nu a acţionat în folosul partidului, ci în interesul personal atunci când a decis să plece de la guvernare.

  • Antonescu, despre Tăriceanu: Pentru PNL e un deja vu. Stoica cu Stolojan au plecat spre putere. Prezidenţiale nu se tranşează doar într-un singur tur

Cele mai importante declaraţii ale lui Călin Popescu Tăriceanu:

  • Despre plecarea din PNL

Am să vă mărturisesc că este una dintre cele mai grele decizii pe care le-am luat în viaţa mea, pentru că mi-am petrecut toată cariera mea politică în cadrul PNL. Am avut onoarea să conduc acest partid şi să fiu primul ministru al acestui partid. Această decizie a fost luată din câteva considerente. Unul dintre ele este de ordin moral. Avem cu toţii o minimă responsabilitate faţă de cetăţeni. Avem o datorie în acest sens pentru că şi eu, şi colegii mei avem o datorie faţă de cei care ne-au votat.

  • Victor Ponta: "Aş face tandem cu Călin Popescu Tăriceanu. Ar fi un preşedinte bun. Îl văd un candidat puternic"

Din momentul în care USL-ul a fost creat, consider că avem cu toţii o responsabilitate care implică o atitudine. Nu poţi să faci un gest de acest gen. Eu m-aş fi gândit nu de 10 ori, ci de o sută de ori înainte să declanşez o criză politică. Nu sunt de acord cu decizia preşedintelui PNL de a pleca de la guvernare. Sunt şi alte lucruri care s-au adăugat la plecarea mea. Tot ieri, în şedinţa pe care am avut-o, am luat parte la o discutie, excluderea colegului meu Sorin Ilieşiu. Nu dai afară un om aşa. Asta doar pentru că l-a deranjat pe preşedintele Crin Antonescu.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Despre ruperea USL

Nu vreau să mă înţelegeţi greşit. Aveţi o libertate mai mare a vieţii politice. Eu cred însă că această decizie pe care Crin Antonescu a promovat-o cu insistenţă şi a votat-o nu ţine de PNL, ci de interesele personale. Ia această decizie şi caută un motiv puternic pentru care să facă această ruptură. Din acel moment s-a văzut un lucru clar. Crin Antonescu nu a dorit să găsească o soluţie la criza politică. PSD-ul renunţă la pretenţii. Rămânea ca PNL-ul să se decidă. Dar s-a văzut că nu se doreşte o soluţie de ieşire din criză. Apoi să vedem că PNL-ul încearcă să găsească o altă formulă prin care să câştige alegerile. Când vezi că PSD-ul are ponderea pe care o are şi mai aduce lângă ei şi UDMR-ul, ei reuşesc să câştige peste 50 la sută. Să zicem că vrea să câştige voturile partidelor de dreapta, care sunt divizate. Aşadar, îl readuce pe Băsescu pe scena politică în spreanţa că va câştiga mai multe voturi. Cred că în politică trebuie să avem o conduită morală. 

  • Despre legătura dintre Traian Băsescu şi Crin Antonescu

Crin Antonescu nu vresa să recunoască faptul că îi face cu ochiul lui Traian Băsescu şi Traian Băsescu îi face cu ochiul lui Crin. Trebuie să-şi caute ieşirea în altă parte. Singurul care îi poate da colacul de salvare care să-l ducă la prezidenţiale unde să piardă cu un scor onorabil este Traian Băsescu.

  • Despre candidatura la prezidenţiale cu susţinea USD

Cel mai mult în acest moment îmi doresc să refacem USL-ul. În loc să ne preocupe jocurile care au ocupat prima pagină a ziarelor, hai să vedem ce putem face împreună şi în final săa ducem rezultate palpabile pentru oameni. Sunt oameni care tânjesc pentru un loc de muncă, tineri care termină o facultate şi au nevoie de o şansă,  pensionarii. Nu mă interesează niciun post. Am fost prim ministru. E caraghios să vreau ceva mai jos. E normal să îmi doresc mai mult. Mă interesează prezidenţialele. E prea timpuriu să discut cu Victor Ponta despre prezidenţiale. Dacă voi avea sprijinul USD la prezidenţiale voi candida. Îl voi învinge pe Crin Antonescu. Crin Antonescu are acelaşi stil conflictual la fel ca Traian Băsescu. Eu voi fi preşedinte la finele acestui an. Eu vreau să mă gândesc că viitorul preşedinte va fi o antiteză a ceea ce a fost Traian Băsescu, nu o copie a lui Traian Băsescu.

  • Despre o nouă formaţiune politică cu lideri din PNL

Azi am avut o zi grea. Colegii de partid mi-au trimis mesaje. Mi-au spus: «Suntem alături de tine. Venim alături de tine, te sprijinim ». Victor Ponta vrea să reclădească USL-ul. Asta doresc şi eu. Voi face o nouă formaţiune politică. E prea devreme să spun cum se va numi, dar o voi face. Se va numi Partidul Reformator Liberal.  Am semnale ca vor veni alaturi de mine mai multi liberali. Îmi cer scuze că nu am putut să le cer răspund tuturor azi la mesaje.

  • Despre convorbirea cu Antonescu din biroul lui Victor Ponta

Eu i-am zis foarte simplu: Uite, Victor Ponta este gata să refacem USL-ul. Te-aş ruga să-mi spui ce părere ai. Dacă vreţi să aveţi o discuţie. Mi-a zis. "Ştii, ai fost la şedinţe, nu mai avem ce decizii să luăm. Te-ai dus să negociezi. " N-am făcut asta.

  • Despre relaţia cu Victor Ponta

Vă pot spune că ne cunoaştem cu ceva vreme. Îl cunosc de când activa în tinereul social democrat. Am discutat în ultimii ani nu o dată, ci de mai multe ori. Am fost impresionat că m-a căuat pentru a îmi cere părerea şi am observat că a evoluat foarte mult. Cât de bine s-a descurcat în funcţia de prim ministru. Cred că Victor Ponta poate şi mai mult, şi mai bine.

  • Despre ruptura de Antonescu

În vara lui 2012, când a fost Băsescu suspendat. A fost Crin Antonescu interimar. Atunci, domnul Antonescu a făcut o declaraţie surprinzătoare. "Să-l ia doamna Angela Merkel pe domnul Băsescu să-i dea o bucăţică de pâmânt să se joace". Secretarul de stat al Germaniei nu a considerat această declaraţie potrivită. Am pus mâna pe telefon şi i-am zis că m-am întâlnit cu Michael Link, secretarul de stat, şi că urmează să ne întâlnim pste două zile. L-am sunat când trebuia să ne vedem, dar mi-a zis că şi-a schimbat programul. A fost o şansă a lui, dar şi pentru România. Nu a vrut-o. Au fost multe episoade de acest gen. Când văd că PNL-ul se transformă, când vedeam că angajamentele pe care noi le luamm nu mai sunt respectate, nu mai puteam continua aşa.

  • Romania - cu Tăriceanu preşedinte

Aş vrea un proiect care să fie proiectul de unitate naţională a românilor în jurul unui obiectiv. Eu sunt capricorn.  Aş vrea o Românie aşa cum ne dorim cu toţii. Dacă aş ajunge preşedintele României aş vrea un proiect de unitate naţională a românilor în jurul unui obiectiv. Vreau să ajung să văd România a şaptea putere economică a Europei, un vis perfect realizabil populaţia ţării.

  • Mesaj pentru liberali

Cred în valoarea individului, cred că în politică dacă nu ai o doză de altruism e bine să faci altceva. Dacă tu crezi că ai ceva de oferit, că poţi să faci ceva palpabil, vino lângă mine. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Ponta va deveni istorie după noiembrie 2014
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU: Ultima Cuvîntare a lui Victor Ponta pe post de Nicolae Ceaușescu al USL
  • Rusia a mobilizat nave şi trupe speciale pentru o intervenţie în Crimeea

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Horoscopul lui Dom' Profesor. Astăzi sunt avantajate zodiile...
  • MISTERIOASA Indila, noua revelaţie a muzicii. Se spune că vocea ei îţi rămâne în minte CA UN DROG / VIDEO
  • Ea înţelege doar câteva cuvinte, el vorbeşte greu. Povestea FULGERĂTOARE de dragoste dintre o britanică şi un BARMAN turc