Tăriceanu: Curtea Constituţională în ultimii ani a legiferat în plus faţă de lege, n-a făcut numai interpretare

Tăriceanu: Curtea Constituţională în ultimii ani a legiferat în plus faţă de lege, n-a făcut numai interpretare

La nivelul Curţii Constituţionale ar fi fost adoptate decizii în care s-ar fi ”legiferat peste lege”, menţionând că ”în perioada următoare vor trebui făcute corecţiile necesare ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple”, a afirmat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

”Cei care vorbesc de ridicarea imunităţii pentru preşedinte ar face bine să citească Constituţia şi o să vadă că în mod clar, explicit, preşedintele are tot la fel de multă imunitate, sau de puţină – cum vreţi să o luaţi, unora le pare multă, altora le pare poate mai puţină – cât un parlamentar. Deci, preşedintele are o imunitate politică, dar sigur că în anumite cazuri această imunitate poate fi ridicată şi în cazul în care se constată anumite fapte grave preşedintele are asupra lui, să spunem aşa, instrumente de control, presiune şi chiar mai grave, cum este suspendarea preşedintelui, inclusiv demiterea lui pentru fapte grave care sunt menţionate în Constituţie”, a susţinut Tăriceanu, citat de Mediafax.

Preşedintelui Senatului i s-a precizat că potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale preşedintele are mai mult decât imunitatea parlamentarului.  ”Ştiu, sigur că sunt la curent cu aceste chestiuni. Curtea Constituţională în ultimii ani a legiferat în plus faţă de lege, n-a făcut numai interpretare”, a adăugat Tăriceanu.

La remarca privind faptul că la nivelul Curţii Constituţionale nu se legiferează, preşedintele Senatului a replicat: ”Ştiu, ştiu, păi tocmai acest lucru îl spun. Cred că aţi înţeles că nu accept acest lucru, din contră, sunt critic faţă de aceste decizii ale Curţii care practic a legiferat peste lege şi, sigur, că în perioada următoare vor trebui făcute corecţiile necesare ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tăriceanu a refuzat că răspundă la întrebare în momentul în care a fost chestionat la ce fel de ”corecţii” se referă.