Tarom. Cel mai vechi manager privat, înlocuit cu omul ministrului Costescu

Tarom. Cel mai vechi manager privat, înlocuit cu omul ministrului Costescu

Christian Heinzmann, CEO-ul Tarom, și totodată managerul privat care a rezistat cel mai mult în funcție, a fost revocat, într-o ședință a Consiliului de Administrație organizată luni, aproape de miezul nopții.

 Cel care i-a preluat funcția este Gabriel Stoe. Acesta fusese adus pe o funcție administrativă în Tarom cu câteva zile înainte, ca reprezentant al Ministerului Transporturilor, condus de Dan Costescu. Pe lângă Heinzmann, a mai fost revocat din funcție Tiberiu Țiclea, membru al Consiliului și, totodată, adjunct al CEO. Poziția de deputy CEO interimar i-a revenit lui Florin Susanu, director Operațiuni Zbor, pilot instructor.

Compania a rămas cu pierderi mari

În ziua destituirii, Ministerul Transporturilor făcuse public și un raport al Corpului de Control, după o anchetă la Tarom, din care reieșea că, în mandatul lui Heinzmann, compania a ratat targetul financiar și a înregistrat pierderi nepermis de mari. Raportul constata deficiențe și în retribuirea personalului, dar și probleme care ar fi condus la întârieri de zboruri precum și la defectarea unor aeronave.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mandatul lui Heinzmann s-ar fi încheiat, oricum, în noiembrie. Aflat la conducerea companiei din 2013, belgianul a reușit să schimbe în bine politica companiei. Cu toate astea, în timpul mandatului său deficiențele privind personalul, precum și întârzierea unor procese de optimizare a business-ului, dar și a flotei, a făcut ca Tarom să nu reușească să treacă pe profit, deși pierderile au fost reduse an de an.