PUBLICAȚIILE NOASTRE:

Timp liber

Te scoală din boală: Adevărul despre CIORBA DE POTROACE

Autor: | | 2 Comentarii | 2419 Vizualizari
Este o mâncare ușoară și delicioasă
Ciorba de potroace din măruntaie de pasăre este o mâncare ușoară și atât de delicioasă, încât bănățenii spun (chiar aşa): "ciorba de potroașce tce rădgică-n coace".

Aceasta pentru că e atât de gustoasă, încât și dacă omul zace la pat răpus de boală ori mahmureală, îl poate „vindeca”.  

De ce avem nevoie

Rețeta delicioasei ciorbe a fost dezvăluită de Daniela Cerba din comuna timișeană Gottlob, pentru Agerpres.

Astfel, avem nevoie de un kilogram de tacâm de pasăre (aripi, spate, gât), o varză murată spălată și tăiată fidea, 500 gr. zarzavat (morcovi, pătrunjel, păstârnac, țelină), 200 ml. ulei, 2 ouă, 2 cepe, 100 gr. smântână, 300 ml. moare de varză, o lingură orez pentru fiecare litru de ciorbă. "Într-o oală se pun uleiul, ceapa și zarzavatul tocat mărunt și le călim puțin, apoi adăugăm carnea și varza și apă suficientă cât să ajungă pentru a fierbe bine carnea. Când sunt aproape fierte ingredientele adăugăm orezul și se lasă la fiert până carnea și varza devin moi de tot. Atunci se ia oala de pe foc", spune pentru Agerpres doamna Daniela Cerba.

Separat, într-un vas amestecăm gălbenușurile cu smântâna, peste care turnăm moarea de varză. Când sunt omogenizate, le adăugăm în ciorbă. Gustul este perfect dacă mai presărăm și o legătură de pătrunjel verde tocat.

Se servește caldă, cu crutoane, dar nu e rău nici un ardei iute murat!


Tag-uri: ciorba, potroace, gatit, bucatarie, culinar
În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Te scoală din boală: Adevărul despre CIORBA DE POTROACE.




SPUNE-TI PAREREAAcum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>

Libertatea

RTV

B1

Ziare.com

Unica

Capital

Fanatik

Alte articole EVZ pe aceeasi tema

spune-ti parerea Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>





Pentru a instaura un cadru civilizat de discuţii, de eliminare a "postacilor" de partid sau a celor plătiţi ca să blocheze un articol civilizat, am adoptat următoarele soluţii, în privinţa comentariilor:
  • 1) Moderarea comentariilor lăsate în formularul de la finalul articolelor o dată la o oră – în acest caz, comentariile nu vor apărea instant.
  • 2) Postarea instant a comentariilor lăsate prin intermediul contului de facebook – în acest caz comentariile vor fi postate imediat. Puteţi să vă faceţi cont de Facebook aici.
Orice critică este acceptată pe site-ul evz.ro, cu condiţia păstrării unui limbaj civilizat, toate aceste măsuri fiind şi în sprijinul celor interesaţi să-şi expună punctele de vedere fără a mai fi hărţuiţi.
Sperăm că veţi înţelege adevărata valoare a demersului evz.ro şi vă veţi asuma responsabilitatea alături de noi.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul EVZ.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

CITEŞTE Şi