TENSIUNI interne în PNL. Ioan Oltean i-a desfiinţat pe vechii liberali: "Dumneavoastră, liberalii, aţi ajutat PSD în 2012!"

TENSIUNI interne în PNL. Ioan Oltean i-a desfiinţat pe vechii liberali: "Dumneavoastră, liberalii, aţi ajutat PSD în 2012!"

Foştii democrat-liberali nu i-au iertat pe vechii liberali pentru alegerile din 2012. Ieri seară, la Bistriţa-Năsăud, deputatul PNL Ioan Oltean i-a atacat pe vechii liberali, cărora le-a reamintit că au ajutat PSD să câştige alegerile de acum 4 ani.

După ce deputaţii PNL Lucia Varga şi Ioan Cristian Chirteşau făcut referire la faptul că PSD a reuşit în urmă cu patru ani să câştige în judeţul Bistriţa-Năsăud atât preşedinţia Consiliului Judeţean, cât şi cel mai mare număr de primari, inclusiv în municipiul Bistriţa şi în cele trei oraşe, Ioan Oltean le-a dat replica:

"Doamna ministru şi distinsul coleg de la Mureş se întrebau cum a reuşit aici, în inima Ardealului, PSD să facă o oază atât de evidentă. Dacă nu ştiaţi, nu v-au spus colegii dumneavoastră, vă spun eu: pentru că dumneavoastră, liberalii, i-aţi ajutat în 2012. Trebuie să fim obiectivi şi să recunoaştem greşelile politice pe care le-am făcut de-a lungul timpului. Nu a greşi e păcatul cel mai mare, ci a nu recunoaşte şi a nu face nimic să îndrepţi greşeala. Iar aceşti liberali, împreună cu noi, avem obligaţia să reparăm această greşeală şi să eliminăm guvernarea PSD din judeţul Bistriţa-Năsăud. Stă în puterea noastră, vă spune un om care nu a pierdut niciodată alegerile în faţa unui singur partid politic", a afirmat Ioan Oltean, potrivit Agerpres.

Discursul său a fost îndelung aplaudat de cei prezenţi în sală, iar Oltean şi-a manifestat nemulţumirea faţă de discursurile ţinute la evenimentul de lansare al candidaţilor:

Ne puteți urmări și pe Google News

"Am ascultat nişte discursuri excepţionale, aveam sentimentul că sunt într-un amfiteatru, student, şi profesorul ne vorbeşte. Excepţionale discursuri despre demnitate, onoare, întinerire şi tot ce vreţi. Să nu uităm un lucru, însă, să nu uităm de ce am venit aici: am venit să ne mobilizăm, să conştientizăm că trebuie să câştigăm alegerile. Noi nu suntem la un simpozion, după care mergem acasă, bem o bere şi ne culcăm liniştiţi; noi suntem la o întâlnire de lucru, de unde trebuie să plecăm convinşi că de mâine şi până în 5 iunie ne aşteaptă o lună de muncă, şi de muncă, şi de muncă. Credeţi că dacă îi vorbim cetăţeanului badea Vasile de la Feldru că suntem demni, că suntem aşa şi pe dincolo, e suficient? Noi trebuie să dovedim cetăţeanului ca membri ai PNL că suntem mai buni prin fapte, nu prin teorie, nu înnebunindu-i cu un vocabular extrem de ales, iar la faptă să fim corigenţi. Să nu uitaţi că ne luptăm cu o forţă politică extrem de puternică. În Bistriţa-Năsăud, PSD nu este o forţă pe care să o tratezi cu demnitate şi cu onoare", le-a atras atenţia Ioan Oltean acestora.