TEROARE. Un orășel de lângă Cluj e invadat de șobolani cât pisicile

TEROARE. Un orășel de lângă Cluj e invadat de șobolani cât pisicile

Șobolanii au invadat localitatea Florești, din apropierea Clujului și distrug și masinile oamenilor, nu doar casele. Zeci de autoturisme s-au defectat, dupa ce șoarecii le-au ros cablurile.

Ajunși în culmea disperării, oamenii din orașul Florești, aflat la ăapte kilometri de Cluj-Napoca, îi cer primariei să ia măsuri, în timp ce oficialii susțin că au deratizat deja spatiul public. În urma cu o lună, primarul, depașit de situatie, a fost cât pe ce să declare stare de urgență, informează stirileprotv.ro

„Am vrut să pornesc dimineața, am deschis capota, m-am speriat, era plin de șobolani. Aveam un scaun de copil în mașină... Mie mi-e frica să mă mai urc în ea o și vând”, a declarat un localnic pentru Pro TV. Și alți șoferi au patit la fel. Spre exemplu, o mașină a fost cumparată în urmă cu două zile însă proprietarul nu a apucat să se bucure de ea. De dimineață, o duzină de șobolani se adapostiseră la motor unde au ros mai multe cabluri.

Părinții nu mai au curaj să-și lase copiii la joacă nesupravegheati. Prin urină, șobolanul transmite omului leptospiroza, iar mușcătura poate fi chiar fatala.

Ne puteți urmări și pe Google News

Am facut o deratizare în primăvară și una acum o lună, însă, ca să fim bine înteleși, primaria poate să deratizeze doar pe spațiu public, pe spațiul privat asociațiile de locatari! Până acum am crezut că putem sa ne intelegem, dar dacă nu, vom trece la constrângeri și amenzi”, a declarat pentru Pro TV Florin Zanc, Director Executiv primaria Florești.