Editura Evenimentul si Capital

Teroare şi secrete. Viaţa terifiantă a TRANSSEXUALILOR din Pakistan | GALERIE FOTO

Spune-mi Heena. Foto: Shahria Sharmin
Autor: | | 4 Comentarii | 1401 Vizualizari


Vezi galeria foto:

O fotografă a surprins, în imagini pline de sensibilitate, viaţa terifiantă transsexualilor din Bangladesh. Cei care se declară femei captive în trup de bărbat nu-şi pot continua studiile, nu se pot apăra în justiţie, nimeni nu îi vea ca angajaţi, iar dacă se îmbolnăvesc medicii nu se înghesuie să îi trateze.

Potrivit Daily Mail, Shahria Sharmin dezvăluie viaţa plină de greutăţi a celor care sunt cunoscuţi drept hijras, transsexualii marginalizaţi din India şi Pakistan. Într-un amplu proiect "Spune-mi Heena", ea prezintă lumii portretele bărbaţilor care se declară femei în trup masculin şi calvarul prin care trec atunci când nu duc o viaţă secretă.

Originală din Bangladesh, Shahria Sharmin trăieşte şi studiază în prezent la Londra. Ea a explicat că pentru hijras o viaţă normală este un lux pe care nu mulţi şi-l pot permite.

"Nu pot merge la şcoală, nu se pot ruga la niciun templu", a spus Shahria Sharmin, care a adăugat că nimeni din Guvern sau din vreo organizaţie privată nu i-ar dori pe lista angajaţilor, indiferent cât de competenţi ar fi la locul de muncă.

"Nu au acces la sistemul juridic şi nici furnizorii de servicii de sănătate nu îi agrează", a mai spus fotografa.

"Eu, ca aproape toţi ceilalţi, i-am privit ca fiind mai puţin oameni. Obiceiurile, modul de viaţă şi chiar aspectul îi condamnă la excluderea din socetate, fiind catalogaţi ca devianţi", a mărturisit Shahria Sharmin.
Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate