The Times: Armata iraniană livrează droguri pe piaţa occidentală via România

The Times: Armata iraniană livrează droguri pe piaţa occidentală via România

Iranienii folosesc nave şi avioane pentru a transporta droguri în Albania, Bulgaria şi România, iar de aici în Europa occidentală, potrivit unei informaţii publicate astăzi de cotidianul britanic The Times, care citează foşti membri ai organizaţiei Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a regimului islamist de la Teheran.

Potrivit acestora, în pofida politicii stricte antidrog din Iran, Gardienii Revoluţiei conduc o amplă reţea de trafic de stupefiante pentru a susţine facţiuni islamice radicale, inclusiv Hamas şi Hezbollah. Veniturile obţinute în acest fel sunt transferate către organizaţii teroriste, au afirmat sursele pentru ziarul britanic, preluat de Agerpres.

Acestea au declarat că membri ai Gărzii au preluat controlul asupra industriei traficului de droguri din Republica Islamică, iar profiturile obţinute, estimate la zeci de miliarde de dolari, sunt folosite la construirea unei baze solide de susţinere a reţelelor globale de crimă organizată şi a organizaţiilor teroriste care acţionează împotriva Occidentului.

Deşi în Iran sunt executaţi sute de oameni în fiecare an pentru trafic şi posesie de droguri, în cadrul politicii dure a guvernului împotriva narcoticelor, în culise, Gardienii Revoluţiei sunt angajaţi în acest activitate extrem de profitabilă a traficului de heroină, opiu şi metamfetamine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dezvăluirile survin la scurt timp după controversa legată de un complot împotriva ambasadorului saudit în SUA, în care au existat bănuieli că ar fi fost implicată unitatea de elită Quds, din corpul Gardienilor. Surse din Washington, potrivit cărora iranienii intenţionau să arunce în aer un restaurant din New York în timp ce ambasadorul saudit lua masa, au mai indicat că şefii reţelei de droguri ar avea în vedere să-şi extindă rutele şi către America de Nord.

CIA a identificat cel puţin un comandant al Gardienilor implicat direct în traficul de droguri din Afganistan via Iran, au mai menţionat pentru The Times sursele citate. Acestea au numit alţi doi înalţi responsabili care ar fi implicaţi în traficul de stupefiante, între care comandantul de la Teheran al Gardienilor revoluţiei, Abdullah Araqi, despre care se bănuieşte că are relaţii apropiate cu lumea interlopă est-europeană.

"Ni se spunea că drogurile îi vor distruge pe fiii şi fiicele Vestului şi că trebuie să-i ucidem, că vieţile lor sunt lipsite de valoare pentru că nu sunt musulmani" - a declarat pentru ziar una din surse.