The Times: România a rămas aceeași țară „nebun de frumoasă”

The Times: România a rămas aceeași țară „nebun de frumoasă”

Un editorial publicat în celebrul cotidian The Times arată că România a evoluat enorm după Revoluție, dar și că a rămas aceeași țară „nebun de frumoasă”.

Jurnalistul Giles Whittel, corespondent la Washington al ziarului The Times, este de părere că puţini români vor da năvală să se angajeze în Marea Britanie. „Oricum, bine ați venit și mult noroc”, le urează jurnalistul românilor și bulgarilor.

Jurnalistul povestește în editorialul său despre diferența enormă dintre România anilor 90 și cea prezentă. „Pe atunci, România încă se liniștea de pe urma fluxului de adrenalină provocat de Revoluție. Al doilea său oraș nu era un loc sigur sau fericit. Etnicii unguri îi priveau pe etnicii români suspicios și îi învinovățeau pentru Ceaușescu. Mâncarea era încă puțină și scumpă pentru toți, inclusiv pentru mine.”, scrie Whittel.

”Și priviți acum la ei! Au supermarketuri, autostrăzi, democrație, pașapoarte de UE, spitale care acceptă cardurile noastre de asigurări și avocați deștepți, vorbitori de engleză, care să ne reprezinte când dăm de dificultăți în a închiria o proprietate pentru concediul la Marea Neagră”, remarcă jurnalistul citat de transilvaniareporter.ro. Acesta mai spune că România a rămas aceeași țară „nebun de frumoasă”, și subliniază destinații turistice de luat în calcul.

„De exemplu, Cluj, poarta de intrare în Transilvania. Vreți să vedeți urși în Europa? Zburați până la Cluj și conduceți apoi spre est. Vreți să conduceți pe ceea ce Jeremy Clarkson (una din gazdele show-ului Top Gear – n.r.) numește cel mai bun drum din lume? Zburați la Cluj și conduceți spre sud, până la Carpați. Vreți mănăstiri și schi la prețuri mici? Continuați spre sud, peste de-abia observabila graniță intra-UE cu Bulgaria. Vreți soare și nisip? Faceți stânga”, mai spune editorialistul. TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Ghinioniștii anului 2013. VEZI cui i-a întors norocul spatele
  • Norocoșii lui 2013. VEZI ce politiceni au avut noroc cu carul anul trecut
  • Cele patru STÂNCI ce au provocat ACCIDENTUL lui Michael Schumacher pe PÂRTIE. Petele de SÂNGE au rămas imprimate în ZĂPADĂ | FOTO
TOP 3 CELE MAI POPULARE ARTICOLE:
  • VIRALE în 2013. TOPUL celor mai vizionate clipuri de pe YouTube-ul românesc
  • TOP 10 fenomene MISTERIOASE cărora oamenii de știință nu le-au găsit o explicație | GALERIE FOTO
  • De ce își DĂDEAU GĂURI în CAP oamenii din antichitate. Noi studii dezvaluie credinte uimitoare