Cel mai căutat mafiot român din Europa

Cel mai căutat mafiot român din Europa

După doi ani de căutări, fiind dat în urmărire internaţională, poliţiştii timişoreni l-au prins pe Dănuţ Remus Ţoc, şeful unei bande de spărgători extrem de sângeroşi. Ţoc îşi lovea cu bâta subalternii care crâcneau, îşi exploata sexual iubitele, lua heroină, iar tâlhăriile sale lăsau morţi şi răniţi. Multe dosare cu autor necunoscut din Germania şi Austria îi sunt puse în cârcă.

Un ins violent până la extrem, care-şi bătea subalternii cu bâta de basseball dacă nu îi dădeau ascultare, cunoscător perfect al limbii germane, un strateg diabolic dar cu gusturi foarte rafinate - aşa li s-a prezentat Dănuţ Remus Ţoc poliţiştilor timişoreni care l-au căutat doi ani după un jaf armat cu topoare şi pistol la o casă de pariuri din Austria. Toate informaţiile din acest articol se bazează pe surse oficiale din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, provenind de la ofiţerii care i-au urmărit şi analizat până în cele mai mici detalii pe Ţoc şi anturajul său.

Constantele lui Ţoc: droguri, prostituţie, jocuri de noroc

La percheziţia de zilele trecute bugetarii în uniforme albastre au avut un şoc când au deschis şifonierul infractorului: acesta nu suporta pe piele decât ţesături fine şi haine de marcă, scumpe. "Grasu", cum îşi permiteau să-l numească doar cei foarte apropiaţi, purta exclusiv Dolce&Gabana, Armani sau Gucci. Folosea numai cele mai scumpe telefoane mobile disponibile pe piaţă şi nu se despărţea niciodată de Rolexul din aur masiv de la mână şi de lanţul gros, tot de aur, de la gât. La 36 de ani, fiul unor ţărani din Becicherecu Mic, avea calificarea de vopsitor auto dar nu a fost angajat nici măcar o zi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Paradoxal, toată viaţa lui, după ce a plecat de acasă, a dus un trai de huzur. A avut două discoteci şi lua taxă de protecţie de la mai multe baruri din Timişoara. A pus la punct o reţea de prostituate care îi trimiteau lunar mii de euro, astfel că şi-a finanţat o viaţă pe picior mare. Cu banii din traficul de "carne vie" şi-a extins casa părintească, apoi şi-a achiziţionat un parc auto format din patru BMW-uri, un VW Golf, un Opel Vectra, un Seat Cordoba, o autorulotă şi un Renault Safran. Ultima achiziţie era un BMW X5, în leasing, maşină preluată de la soţia unui primar din Ilfov. Potrivit anchetatorilor, i-a dat femeii 6.000 de euro cash, iar rata lunară era de 1.500 de euro.Ţoc era lipsit de scrupule, devenind proxenetul propriei iubite, şi se droga cu cocaină, heroină şi cannabis. În plus, mărturisesc apropiaţii lui, era dependent de poker, jucând pe internet şi pierzând sume exorbitante. Jafuri în serie, cu morţi lăsaţi în urmă

Potrivit poliţiştilor, activitatea infracţională a lui Dănuţ Ţoc a început după 1996, cu mai multe furturi din locuinţe şi tâlhării în Germania. A fost prins, a stat la puşcărie, şi mai are de executat patru ani. Una din casele jefuite a fost chiar vila unui primar din apropiere de Munchen. Lua bani, bunuri şi bijuterii. În aceeaşi perioadă a acţionat şi în Austria şi dădea spargeri, în principal la ponturile oferite de unchiul său stabilit acolo. După ce la 19 ani a devenit tată, la 21 de ani Ţoc s-a întâlnit prima dată cu Poliţia română. În 1996 a fost unul dintre suspecţii unui serial de tâlhării, între care două finalizate cu moartea victimelor. "Mi-au luat-o alţii înainte" a mărturisit, atunci, Dănuţ Remus Ţoc anchetatorilor, recunoscând că, de altfel, şi el avea în vizor cel puţin una din victime. Deja se mutase de la sat în Timişoara, şi făcea "naveta" infracţională între Germania, unde stătea fosta soţie, şi Austria, la unchiul său. Până în ianuarie, anul acesta, a locuit în oraşul de pe Bega, dar fără forme legale.

Au fost ani în care şi-a făcut mâna de lider mafiot. A mers la sală cu religiozitate (cântărea, la un moment dat 120 de kilograme la o înălţime de 1,75m şi totul pe el erau numai pachete de muşchi), a învăţat să se bată şi a pus la punct o strategie de funcţionare a bandei sale. O strategie unică şi fără scrupule, povestesc poliţiştii care îl anchetează acum: ca să şteargă urmele nu ezita să-şi sacrifice oamenii, pe unii denunţându-i poliţiei sub forma unor ponturi anonime.

SPARGEREA DIN AUSTRIA, COORDONATĂ PRIN PREPAY

Jaful care, prin violenţă, i-a speriat pe austrieci

După un furt comis în 2001, "Grasu" a fost condamnat în lipsă şi găsit ulterior, astfel că în 2006 a intrat, pentru vreo doi ani, în puşcărie. După ce a ieşit, în 2009, s-a pus serios pe treabă. Jaf după jaf, furturi la comandă, tâlhării. A furat din Mehedinţi, pe rând, patru motoare de barcă, patru rulote, un Fiat Ducato şi o motocicletă.

Apoi, în noiembrie 2009, în urma pontului dat de unchiul său, Teodor Tal, a condus jaful de la casa de pariuri din oraşul austrian Wels. "Ţoc Dănuţ Remus a aflat că în casa de pariuri Kajot, administrată de firma Cartox Technologies AG din localitatea Wels, se află sume importante de bani şi a luat hotărârea să pătrundă în localul menţionat, în vederea sustragerii banilor. (...) Aflat în ţară, a constituit echipa de spărgători, racolându-i pe Adrian Balaban, Ioan Mihai Vaida şi Ionuţ Marian Tudor", se arată în rechizitoriul cauzei. Pe 22 noiembrie 2009 cei trei bărbaţi au dat spargerea, atent coordonaţi prin telefon (folosind cartele prepay) de către liderul lor din Timişoara. Înarmaţi cu un topor şi un pistol, cei trei au intrat în casa de pariuri puţin înainte de ora 22.00, au speriat clienţii şi casiera, cărora le-au furat un telefon mobil şi peste 14.000 de euro. Acţiunea infractorilor a durat între 5-7 minute, iar imediat după l-au informat pe Ţoc. Acesta s-a pus imediat în X5 şi a ajuns a doua zi în Austria, ca să-i ia înapoi în ţară pe hoţi. Nu înainte de a împărţi prada: câte 1.850 de euro celor trei, 500 de euro celui care i-a cazat, 1.850 de eruro unchiului său, pentru pont, partea leului revenindu-i lui. Doi ani s-a ascuns, fiind mereu gata de fugă

După atac, Poliţia Timiş s-a sesizat din oficiu faţă de faptele lui Dănuţ Remus Ţoc, mai ales că acesta avea deja cazier şi era cunoscut cu antecedente. Poliţiştii au început dosarul împreună cu un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, apoi cazul a fost transferat la un procuror DIICOT. Rezultatele au apărut imediat: în ianuatrie au avut loc primele percheziţii, iar în urma probelor, cei trei jefuitiori din Austria au fost reţinuţi. Ca şi în alte situaţii similare, Ţoc a reuşit să dispară. Practic, tot anul 2010 şi ulterior anul acesta, bărbatul s-a ascuns, locuind perioade scurte de timp la diverse adrese. Şi fiind tot timpul gata de fugă. Trăia hăituit.

Pe 26 iulie a fost emis un rechizitoriu, procurorul cerând arestarea lui Ţoc. În momentul în care poliţiştii s-au dus, la începutul săptămânii, să-l reţină, imediat ce şi-a auzit câinii din curte lătrând a luat-o la fugă.

Ţoc mai este suspect în mai multe tâlhării cu sume mari de bani, iar în Austria şi Germania a lăsat în urmă numeroase infracţiuni rămase cu autor nescunoscut. Ultima noutate: "plictisit" de imposibilitatea de a pune la cale jafuri bănoase, fiind de doi ani cu poliţiştii pe urme, începuse să falsifice bancnote de 50 de lei. Pe numele lui şi al actualei iubite, procurorii DIICOT mai au în lucru un dosar cu falsuri şi înşelăciuni imobiliare.

TERMINATORUL Ţoc îşi bătea sălbatic subalternii care crâcneau Lider putrernic, "Grasu" şi-a căutat întotdeauna spărgătorii potriviţi pentru infracţiunile puse la cale. "Niciodată nu a ieşit în faţă", spun poliţiştii despre Ţoc. Bun strateg, acesta instrumenta, din umbră, fiecare pas al locotenenţilor săi. Iar dacă aceştia nu îl ascultau, ori aveau tentative de răzvrătire, îi punea la punct cu parul.

Chiar dacă majoritatea dintre ei erau namile înalte, grele, cu muşchii lucraţi la sală, toţi tremurau în faţa lui Ţoc. Îi domina pur şi simplu. Este cunoscut că, după jaful din Austria, unul dintre "băieţi" a vrut să spargă gaşca. Ţoc a intervenit imediat. L-a bătut cu o bâtă de baseball aşa de tare încât bărbatul a stat la pat trei săptămâni până să poată să se mişte cât de cât.

Atent la supuşenia oamenilor săi, Ţoc şi-a pus la punct o strategie cumplită de a-i ţine la respect: cine nu era cuminte era dat pe mâna poliţiei. El însuţi îi denunţa. A făcut-o în cazul unui jaf când şi-a trimis oamenii la un pont, într-o locuinţă din Arad, sunând apoi la 112, a comis-o inclusiv în Austria sau Germania. Oamenii lui au fost prinşi şi încătuşaţi. FĂRĂ SCRUPULE

Şi-a făcut iubită din cea care trebuia să-i devină fină

"Nu s-a probat nici un sfert din ce a făcut", spun poliţiştii timişoreni cu privire la activitatea infracţională internaţională a lui Ţoc. Mulţumiţi sunt însă pentru că l-au prins. Ţoc riscă o pedeapsă între 7 şi 20 de ani de detenţie pentru tâlhărie, furt, constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane. Aici povestea se complică.

Ca şi alţi capi mafioţi, bărbatul nu a stat deoparte de femeile frumoase. Şi-a creat propria reţea de prostituate, trimise la produs în ţări unde cea mai veche meserie este legalizată, Germania şi Austria. Numai de la "fetele" din Austria primea lunar câte 4.000 de euro. Potrivit informaţiilor anchetatorilor, fiecare fată producea lunar între 3.000 şi 5.000 de euro, iar o parte din bani îi revenea lui. Atent obsesiv la detalii, Ţoc nu primea niciodată banii prin transfer bancar, ci numai prin interpuşi, oameni de încredere, astfel că autorităţilor le e imposibil să probeze suma de bani obţinută de pe urma prostituatelor. Ceea ce ştiu de la ele, este că fiecare s-a îndrăgostit mai întâi de proxenet şi a acceptat, apoi, să îşi vândă trupul în folosul lui.

Gurile rele spun că Ţoc ar fi produs-o chiar şi pe actuala iubită, o adevărată frumuseţe locală, pentru sume mari de bani, în hoteluri, şi prietenilor săi foarte buni. În aceeaşi perioadă cu jaful din Austria, a trăit o poveste de dragoste cu iubita unuia din locotenenţii săi, care urma să se căsătorească, iar el să le fie naş. Ca să scape de "fin" l-a vândut poliţiei, apoi a convins-o pe femeie să se prostitueze pentru el în Austria.