Top 7 cele mai bune mașini de oraș în 2015

Top 7 cele mai bune mașini de oraș în 2015

Dacă faci cele mai multe drumuri în oraș, atunci ai nevoie ca autoturismul să te ajute să te strecori în traficul de pe străzile aglomerate și să-ți găsești ușor un loc de parcare.

Până să facem drumuri lungi cu mașina în vacanțe, avem nevoie de ea zi de zi, când mergem prin oraș, la serviciu sau la cumpărături. Atunci când te deplasezi pe străzile aglomerate, contează orice mic detaliu: de la dimensiunea și greutatea mașinii, la consum și la viteza de reacție.

În ultimii ani, clasa autoturismelor de oraș a crescut, atât producătorii întrecându- se în modele și opțiuni, cât și consumatorii fiind tot mai interesați de acest segment, spun cunoscătorii pieței auto.

O mașină de oraș ar trebui să satisfacă toate gusturile clienților care vor ceva practic, sportiv, eficient și cu asigurare ieftină, dacă se poate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Același confort pentru mai puțini bani

Chiar dacă este mai mic decât un automobil de familie, cel de oraș ar trebui să fie cel puțin la fel de confortabil ca o mașină mai mare, fiind, în același timp, suficient de mic pentru a se încadra perfect în traficul urban și pentru a se putea strecura în locurile de parcare.

În ultimii ani, citadinele au devenit foarte practice, în condițiile în care producătorii au înțeles că oamenii caută să cumpere autoturisme mai mici, pentru a reduce costurile, însă nu sunt dispuși să renunțe la spațiu.

Din acest punct de vedere, printre cele mai bune mașini de oraș sunt, în opinia autorilor britanici, Skoda Citigo și Hyundai i10, ambele fiind prevăzute cu un spațiu de aproximativ 1.000 de litri cu scaunele din spate rabatate. Cel mai important aspect, atunci când vrei să-ți cumperi o mașină de oraș, este prețul rezonabil pentru modelele și calitatea oferite.

1 SKODA CITIGO prezintă o combinație reușită între dimensiunea compactă, costurile reduse de funcționare și un aspect plăcut, fiind considerată, din 2012, cea mai bună mașină de oraș. Skoda Citigo circulă cu benzină și poate fi achiziționată în varianta cu trei sau cu cinci uși. Acest model are trei game: Active, Ambition și Elegance.

Preț: de la 8.046 euro

2 SEAT MII aduce un plus de design spaniol, fiind o combinație dintre modelele Ibiza și Leon, fiind ceva mai puțin utilitară decât „surorile” sale. Modelul Mii de la SEAT are un rating de cinci stele la testele Euro NCAP cu o protecție de 89% pentru pasagerii adulți.

Preț: de la aproximativ 9.000 euro

FOTO: SEAT MII

3 HYUNDAI I10 este o poveste de succes pentru brandul coreean încă de la lansarea sa pe piață, în 2008. Este o mașină de oraș care satisface multe gusturi, foarte practică și care își merită banii. Senzația persoanelor care conduc un Hyundai i10 este că sunt la volanul unei mașini mai mari și foarte sigure.

Preț: de la 12.342 euro

FOTO: HYUNDAI I10

4 VOLKSWAGEN UP! are un aspect asemănător cu Skoda Citigo și cu SEAT Mii și, totuși, vine și cu ceva în plus: un aspect de lux, care se regăsește și în modelel mai mari Volkswagen, Golf și Polo. Volkswagen up! poate fi achiziționată în varianta cu trei uși sau cu cinci uși, oferind suficient spațiu pentru patru adulți.

Preț: de la 9.012 euro

FOTO: VOLKSWAGEN UP!

5 RENAULT TWINGO a revenit pe piață, producătorul operând niște schimbări la acest model de oraș. Noul Renault Twingo are tracțiune spate și este mai ușor de manevrat pe străzile orașului, fiind, deci, ideal pentru persoanele care trebuie să se strecoare prin locurile de parcare și să întoarcă mașina în spații mici.

Preț: de la 9.300 euro

FOTO: RENAULT TWINGO

6 TOYOTA AYGO are avantajele unei dimensiuni compacte, ale unor costuri reduse de funcționare și ale unui aspect plăcut. Un avantaj pentru clienți îl reprezintă multiplele posibilități de personalizare a modelului. De exemplu, citadina poate fi echipată cu un sistem de infotainment optimizat pentru smartphone, numit x-touch. În interior, este un spațiu decent, Toyota Aygo fiind unul dintre cele mai încăpătoare automobile din categoria sa.

Preț: de la 10.411 euro

FOTO: TOYOTA AYGO

7 CITROEN C1 este o mașină suplă ușor de condus în oraș, cu un aspect care poate fi considerat nervos, datorat celor două perechi de blocuri optic. Modelul este disponibil în variantele cu trei și cu cinci uși, existând și opțiunea unui acoperiș textil retractabil, numit Airscape.

Preț: de la 6.900 euro

FOTO: CITROEN C1