Topul cozonacilor otrăvitori

Cozonacul ar fi bine sa îl producem singuri
Autor: | | 3 Comentarii | 7442 Vizualizari

Ce cumpărăm din magazin: cozonac sau ... boală la tavă? Cozonacul este pâinea dulce a secolelor trecute, deseori evocată de călătorii străini care au trecut sau locuit în spațiul românesc. De Paște, cozonacul nu lipsește, în principiu, de pe masa niciunui român. Dar, cum ne-am modernizat, de cele mai multe ori, îl cumpărăm. Numai că, în zilele noastre, cozonacul nu se mai face după rețetele vechi, este plin de tot felul de aditivi otrăvitori. Iată ce consumăm, de fapt, în loc de ... cozonac! Nici la vopseaua pentru ouă nu stăm mai bine.

Asociația Pro Consumatori (APC) a achiziționat 31 tipuri de cozonac din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri), fabricat/distribuit de 13 producători, cu gramajul cuprins între 325 g și 1000 g, în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenția în ceea ce privește conținutul acestui tip de produs și potențialele efecte asupra sănătății consumatorilor.

 Au fost analizate sortimente de cozonac fabricate/distribuite de:



Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.


Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
loading...