Topul Național al Firmelor, CCIR: Cine sunt câștigătorii și cum au fost aleși

Topul Național al Firmelor, CCIR: Cine sunt câștigătorii și cum au fost aleși

Câștigătorii din economia românească vor fi premiați de către Camera de Comerț și Industrie a României, în cadrul unei gale, care va fi organizată la Romexpo, în data de 5 noiembrie. Clasamentul relaizat de CCIR, Topul Național al Firmelor pentru anul în curs, include, pe primele trei poziții, companii care înregistrează o cifră de afaceri cumulată de 87 de miliarde de euro.

În acest an, nu mai puțin de 941 de firme s-au clasat pe locul I. Acestea vor primi Premiul Naţional. Alte 815 companii au ajuns pe locul II si 734 de companii pe locul III. Domeniile de activitate în care activează cu predilecție companiile situate pe primele trei poziții sunt industria, serviciile și comerțul.

La eveniment sunt aşteptaţi peste 800 de invitați – companii, reprezentanți ai autorităților, ai Corpului Diplomatic şi mass-media.

Metodologie

Ne puteți urmări și pe Google News

Realizarea acestui clasament este o activitate de tradiţie ce revine în exclusivitate Sistemului Cameral, conform legii, iar Topul Național al Firmelor are la bază o metodologie unică.

Acesta se realizează în funcție de topul firmelor din județe și municipiul București, organizate de camerele de comerț și industrie județene.

Sunt folosite informațiile și situațiile financiare furnizate de companii către Ministerul Finanțelor, dar și datele despre firmele legal înregistrate aflate la Oficiul Național al Registrului Comerțului și cele rezultate din activitatea camerelor județene.

În top sunt admise firmele care înregistrează profit din exploatare și care au o cifră de afaceri de minim 100.000 de lei în cazul microîntreprinderilor și de 250.000 de lei în cazul celorlalte entități.

În schimb, nu sunt admise în clasament grupurile de interes economic, cele care au datorii la buget mai mari decât creanțele la bugetul de stat, firmele pentru care valoarea unuia din indicatorii luați în calcul este negativă și cele care la data realizării clasamentului se află în stare radiere, faliment, lichidare, dizolvare, întrerupere temporară de activitate, insolvență.