Topul ŢĂRILOR unde se mănâncă SĂNĂTOS. Cum stă ROMÂNIA LA ACEST CAPITOL

Topul ŢĂRILOR unde se mănâncă SĂNĂTOS. Cum stă ROMÂNIA LA ACEST CAPITOL

Organizaţia Oxfam America a realizat un top al ţărilor cu cele mai sănătoase obiceiuri alimentare.

Potrivit clasamentului realizat de fundaţia non profit, în top 20 se regăsesc aproape numai ţări europene, cu o mică excepţie: pe locul 8 se află Australia.

La egalitate

Statele Unite, Canada sau Marea Britanie lipsesc din elita ţărilor unde se poate mânca sănătos, un rol important jucându-l şi numărul celor care suferă de obezitate sau diabet. La polul opus, pe lista ţărilor unde hrana este o problemă zilnică pentru locuitori se afla Ciad, Etiopia, Angola, Madagascar şi Yemen. Statisticile arată că în Ciad preţurile la alimente sunt extrem de ridicate (însă nu la fel de piperate ca în Guineea sau Gambia).

Ne puteți urmări și pe Google News

Olanda ocupă primul loc în topul ţărilor cu cele mai sănătoase obiceiuri alimentare. De altfel, Olanda a obţinut şi cele mai bune rezultate în ceea ce privește preţurile accesibile şi abundenţa de alimente. Franţa şi Elveţia completează podiumul ţărilor în care poţi mânca bine şi sănătos şi în care există suficiente resurse de hrană proaspătă, la care oamenii au acces la preţuri rezonabile, unde rata celor care suferă de subnutriţie este mică sau inexistentă.

România se află în prima jumătate a clasamentului, pe poziţia 51, la egalitate cu Peru, Uruguay, Tunisia, Iordania şi Lituania.