Totul despre primul an ca elev al micuţului tău! Se apropie startul înscrierilor pentru clasa pregătitoare

Totul despre primul an ca elev al micuţului tău! Se apropie startul înscrierilor pentru clasa pregătitoare

Obişnuirea micuţului cu noul mediu de învăţare, dar şi cu trecerea de la grădiniţă la şcoală este un pas important, care trebuie pregătit atent

În acest moment şcolile alocă clasele pregătitoare pe care le pot înfiinţa în anul şcolar 2017-2018, urmând ca după contorizarea situaţiei finale, lista ofertei să fie publicată pe site-urile inspectoratelor şcolare. Peste o săptămână, în perioada 27 februarie – 16 martie, părinţii urmează să completeze, online sau la unitatea de învățământ, cererile tip de înscriere direct la unităţile şcolare dorite.

Ce urmează să înveţe

În primul an de şcoală, micuţii vor învăţa structurat pe unităţi tematice. Printre altele, aceştia vor avea teme propuse de copii, care permit implicarea părinților (idei, colaborări, resurse), înțelegând importanța învă țării prin joc, necesitatea învăţării prin cooperare, abordare integrată a învățării, depăşind cadrul disciplinelor şcolare clasice (formale), mergând pe realizarea unor produse finite care pun în valoare creativitatea copiilor, conform profesorilor de la Şcoala ,,Victor Babeş” din Baia Mare. O lecție, la clasa pregătitoare, durează 45 minute și este structurată astfel: 35 de minute de activitate şi 10 minute alocate jocurilor sau exersării deprinderilor elementare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum se face evaluarea

Profesorii de la „Victor Babeş” spun că părinţii fiecărui elev vor primi, la finalul anului, un raport cu multe detalii importante despre micuț. „Din Raportul de Evaluare (completat de către cadrele didactice la sfârșitul anului școlar) părinții vor cunoaște punctele forte ale propriului copil şi vor înțelege care sunt disciplinele unde este nevoie de sprijin suplimentar pentru o bună dezvoltare a copilului. Pe parcursul anului școlar se realizează Portofoliul individual al elevului, care va cuprinde toate materialele lucrate de acesta”. De asemenea, este foarte important de subliniat că pentru micuţi nu se acordă note sau calificative! Aceştia primesc feedback individual, aprecieri, recomandări şi recompense.

Ce documente trebuie pregătite

Pentru dosarul de înscrieri, părinţii trebuie să aibă pregătite şi documentele necesare:

● CERTIFICATUL DE NAŞTERE al copilului, original și copie xerox;

● copie xerox C.I. a ambilor părinți ;

● decizie divorț (unde este cazul);

● adeverinţă medicală cu VACCINĂRILE copilului;

● adeverință medicală pentru înscriere în colectivitate;

● cerere tip de ÎNSCRIERE (se primeşte de la secretariat, la înscriere).