TRAFICANT DE MINORE. Fete de 13 ani EXPLOATATE SEXUAL de un recidivist

TRAFICANT DE MINORE. Fete de 13 ani EXPLOATATE SEXUAL de un recidivist

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat o percheziţie la domiciliul unui bărbat acuzat că a exploatat sexual fete cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani. Nicolae Daniel Pătraşcu, zis şi „Dan Turcu", este recidivist, el fiind condamnat în anul 2011 pentru trafic de influență.

Poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea au efectuat o percheziţie domiciliară, în municipiul Vâlcea şi au pus în executare un mandat de aducere emis pe numele unui bărbat bănuit de comiterea infracţiunii de trafic de minori.

Mai exact, bărbatul, în vârstă de 37 de ani, din Râmnicu Vâlcea, este bănuit că, în perioada 2013 – 2014, ar fi racolat, în vederea exploatării sexuale, patru minore, cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani.   

În urma percheziţiei Dan Turcu a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Vâlcea, pentru continuarea cercetărilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta a fost reţinut, pentru 24 de ore, de procurorii D.I.I.C.O.T., iar, ulterior, judecătorii Tribunalului Vâlcea a dispus faţă de cel în cauză măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate în acest caz a fost asigurat de către DIPI şi SRI.

De asemenea, la activităţi au participat poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Vâlcea. Dacă va fi găsit vinovat de judecători, Nicolae Daniel Pătraşcu riscă până la 10 ani de închisoare. A luat șpagă de la un turc pentru a-l scăpa de un dosar penal   Nicolae Daniel Pătraşcu, zis şi „Dan Turcu", este cunoscut de oamenii legii încă din anul 2011, atunci când a fost arestat pentru trafic de influenţă, transmite voceavalcii.ro. Acum trei ani, bărbatul i-a cerut unui şofer de tir din Turcia suma de 1.500 de euro, spunându-i acestuia că poate interveni pe lângă poliţiştii rutieri ai SPR Vâlcea pentru a i se reda permisul de conducere ridicat ca urmare a unui accident rutier produs de turc pe DN 7 – Călimăneşti şi soldat cu moartea unei persoane. Turcul Dursun Tepedelen l-a crezut pe infractor că îl poate ajuta cu dosarul său penal şi i-a dat suma cerută. Când a văzut însă că a fost păcălit, cetăţeanul din Turcia l-a denunţat la Poliţie, iar poliţiştii i-au organizat un flagrant lui Nicolae Daniel Pătraşcu prinzându-l chiar în timp ce primea banii şi a fost arestat preventiv.

În data de 9 septembrie, „Dan Turcu" a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, iar după numai o lună de zile, magistraţii vâlceni l-au condamnat pe infractor la 2 ani de închisoare cu executare, iar turcul şi-a recuperat 1.450 de euro din suma cu care a fost păcălit.