Traian Băsescu s-a întâlnit cu directorul Chevron, Derek Magness

Traian Băsescu s-a întâlnit cu directorul Chevron, Derek Magness

Președintele Traian Băsescu l-a primit, la Palatul Cotroceni, pe Derek Magness, directorul general al Chevron Europe Exploration and Production.

În cadrul întrevederii, Traian Băsescu a vorbit despre importanța transferului în România de experienţa dobândită de compania Chevron în exploatările de gaz de şist din Statele Unite ale Americii, ca o contribuţie la dezvoltarea şi la asigurarea securităţii energetice a ţării noastre. Potrivit unui comunicat transmis de Administrația prezidențială, Traian Băsescu a invitat reprezentanţii companiei Chevron să analizeze oportunitatea ca un număr cât mai mare de tineri specialiști care au absolvit universităţile româneşti să poată fi angajaţi în activităţile pe care compania le desfăşoară în diferitele zone din ţară.

La rândul său, Derek Magness a prezentat stadiul dezvoltării proiectului în România şi perspectivele pentru evaluarea cantităţilor de gaze de şist existente în ţara noastră. O nouă platformă la Neptun Tot astăzi, Traian Băsescu a primit și o delegaţie a companiilor ExxonMobil şi OMV-Petrom, condusă de Johnny L. Hall, vicepreşedinte executiv al ExxonMobil Exploration Company, şi de Mariana Gheorghe, director general executiv al OMV-Petrom.  Traian Băsescu a fost informat cu privire la sosirea în România în lunile următoare a unei noi platforme de forare angajată de consorţiul ExxonMobil - OMV, pentru evaluarea dimensiunii zăcămintelor din zona Neptun. Șeful statului le-a spus experţilor ExxonMobil şi OMV-Petrom că, atunci când fac analize în ceea ce priveşte piaţa internă pentru viitoarele resurse de gaz care vor fi exploatate în Marea Neagră să ia în calcul nu doar România, ci şi Republica Moldova, deoarece ţara noastră şi-a luat angajamentul de a asigura nevoile de gaz şi ale Republicii Moldova.

Ne puteți urmări și pe Google News