Traian Băsescu a SEMNAT petiția PMP împotriva MAJORĂRII accizei la combustibili | VIDEO

Traian Băsescu a SEMNAT petiția PMP împotriva MAJORĂRII accizei la combustibili | VIDEO

În drum spre Palatul Cotroceni, președintele Traian Băsescu s-a oprit în această dimineață la un cort al PMP, partid care adună semnături pentru retragerea proiectului de majorare a accizei pe combustibili de la 1 aprilie.

Șeful statului n-a găsit loc de parcare și a fost silit să meargă câteva sute de metri pe jos și să aștepte la semafor. După ce a semnat petiția PMP, președintele a declarat că nu va participa la mitingul organizat sâmbătă, în Capitală, de acest partid. "Nu cred că e treaba președintelui", a explicat el. "La  miting n-o să particip, dar le-am promis să semnez și eu petiția pentru că consider taxa asta inutilă. Bugetul de stat nu avea nevoie de banii aceștia. Sunt bani care să poată fi transferați pe urmă baronilor locali pentru campanie. Nu este în regulă. Știu ce înseamnă să sacrifici populația uneori. Am fost în situația asta în 2010, când nu aveam bani. Nu puteam plăti salariile. Astăzi nu suntem într-o astfel de situație", a declarat Traian Băsescu.

  • EFECTUL taxei pe acciza la benzină asupra buzunarului: COSTĂ CÂT UN RCA 

Președintele, care a reușit să amâne timp de trei luni majorarea accizei la combustibili, a spus că a mai discutat cu premierul Victor Ponta, dar că acesta nu renunță la idee. "Am reușit s-o amânăm trei luni, dar acum nu mai pot. Nu mai am bugetul la mine. Eu în locul premierului aș încerca încă o amânare, plecând de la realitatea primelor două luni: încasările pe ianuarie și februarie (la buget - n.r.) sunt cele preconizate, cumulat, fără să fie taxa pe combustibili introdusă", a spus el.

  • Ponta, despre o NOUĂ TAXĂ pe BENZINĂ: "Ce să mai punem alte taxe dacă nici pe astea nu le putem încasa?" 

La final, președintele a oferit trecătorilor două mere verzi, simbolul PMP. Partidul Mișcarea Populară organizează mâine, în Capitală, de la ora 12.00, un miting împotriva majorării accizei la combustibili de la 1 aprilie. Acesta va avea loc în Piața George Enescu. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Boc despre acciza pe benzină: " Este o chestiune de bun simţ să nu pui o taxă ca să susţii bugetul de campanie electorală a USL"
  • Miting PMP. Elena Udrea: "Vino și tu să-l oprim pe Ponta să ne ardă cu pompa!"