TRANZACŢIE importantă: Grupul VEKA a preluat GEALAN

TRANZACŢIE importantă: Grupul VEKA a preluat GEALAN

Grupul german VEKA, axat pe producerea de profile de PVC, a anunţat astăzi achiziţia GEALAN Holding GmbH din proprietatea fondului de investiţii Halder Beteiligungsberatung, potrivit unui comunicat Veka.

"Această achiziţie implică preluarea tuturor subsidiarelor şi activităţilor GEALAN din Europa. Întregul proces de preluare se află încă în aşteptarea aprobării autorităţilor competente", se menţionează în comunicat. Această achiziţie întăreşte poziţia Grupului VEKA în Germania, Europa şi în lume.

"Trebuie să facem faţă provocărilor pieţei. De aceea ne întărim poziţia concurenţială şi, prin îmbinarea expertizei noastre extensive în tehnologia profilelor, vom atinge un nou potenţial pe piaţă şi oportunităţi de afaceri. În plus, astfel vom contribuim şi la consolidarea pieţei de profil", a declarat Andreas Hartleif, CEO al Grupului VEKA.

Afacere de familie, Grupul VEKA are peste 3.600 de angajaţi în 25 de subsidiare pe trei continente din întreaga lume. 1.300 dintre aceştia lucrează în sediul central al companiei din Sendenhorst, Germania.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anul trecut, cifra de afaceri a grupului a fost de 793 de milioane de euro.