Editura Evenimentul si Capital

Trei membri CNA și-au modificat votul după o presupusă intervenție a lui Hrebenciuc

14-07/clipboard01_31-465x390
Autor: | | 4 Comentarii | 1881 Vizualizari

Consiliul a suspendat Giga TV anul trecut, dar a revenit surprinzător asupra deciziei la doar doua săptămâni.

În ancheta Direcției Naționale Anticorupție (DNA) privind activitatea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) se adună tot mai multe probe care indică faptul că Giga TV, postul deținut de primarul din Piatra Neamț - Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, și-a păstrat licența de emisie după o presupusă intervenție a lui Viorel Hrebenciuc la Consiliu. În urma implicării liderului PSD, mai mulți membri ai CNA și-au schimbat votul după ce iniţial au optat pentru închiderea televiziunii.

Gheorghe Ştefan a dat cu subsemnatul la DNA, ieri, în privinţa relaţiei sale cu Hrebenciuc şi a implicării deputatului PSD pentru a se obţine o decizie favorabilă postului Giga TV în octombrie 2013. La ieșirea de la Parchet, Gheorghe Ștefan a spus doar că a dat procurorilor o declarație de martor într- un dosar, fără să precizeze în ce cauză a fost citat.

Reamintim că anchetatorii verifică un posibil trafic de influență și mită la CNA în urma plângerii formulate de deputata Partidului Poporului Dan Diaconescu, Liliana Mincă.

CNA și-a schimbat rapid decizia

Faptele în care sunt implicați Ștefan și Hrebenciuc au avut loc în septembrie 2013, când Consiliul a retras audiența postului Giga TV pentru că oferea doar reluări. Astfel, pe 17 septembrie, „Consiliul a hotărât cu 7 voturi pentru, următorii membri - Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Răsvan Popescu, Cristina Trepcea, retragerea licenței Giga TV”, se precizează în procesul verbal al ședinței. Restul de patru membri (Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Radu Călin Cristea și Florin Gabrea) nu au agreat decizia ridicării licenţei.

Speriat că rămâne fără televiziune, Ștefan ar fi apelat la Hrebenciuc pentru a interveni la CNA în vederea schimbării deciziei de închidere a postului său.

Procurorii nu au stabilit dacă Hrebenciuc l-a ajutat efectiv pe Pinalti sau nu. Cert este că, la doar două săptămâni de la anularea deciziei, pe 1 octombrie, trei membri ai CNA și-au schimbat votul și au reacordat licența pentru Giga, după ce inițial o ridicaseră. „Consiliul a aprobat contestația privind revocarea deciziei de retragere a licenței pentru postul Giga TV. Hotărârea a fost luată cu 6 voturi pentru, următorii membri: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Viorel Buda, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu”, se precizează în procesul verbal al ședinței din prima zi a lunii octombrie.

Viorel Buda (propus în CNA din partea PNL), Cristina Trepcea (PSD) și Răsvan Popescu (PSD) sunt cei care și-au schimbat votul în privința postului din Piatra Neamț. „Nu pot să comentez de ce am votat și cum. A fost rugămintea celor de acolo (procurorilor DNA - n.r.) de a nu comenta cazul până la finalul cercetărilor”, ne-a declarat Răsvan Popescu

„Da' de unde!”

Săptămâna trecută, în același dosar a fost chemat la audieri la DNA și Viorel Hrebenciuc. Întrebat dacă a intervenit în favoarea lui Ştefan, pentru obţinerea unei licenţe pentru un post de televiziune, liderul PSD a răspuns: „Da’ de unde!”.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro