Tribunalul București urmează să stabilească cine va judeca cererea lui Mihai Stoica de a ieși din închisoare

Tribunalul București urmează să stabilească cine va judeca cererea lui Mihai Stoica de a ieși din închisoare

Judecătorii bucureșteni au judecat, astăzi, o cerere de aplicare a legii mai favorabile pentru cazul său. Avocații susțin că faptele săvârșite de Mihai Stoica s-au prescris. Judecătorii au stabilit că solicitarea poate fi judecată ca o contestaţie în anulare.

Update  Magistratul de la Tribunalul Bucureşti care a judecat cererea formulată de avocatul lui Mihai Stoica a decis să schimbe încadrarea juridică a cererii de aplicare a legii mai favorabile, susţinând că aceasta întruneşte toate condiţiile unei contestaţii în anulare. După reîncadrarea cererii, instanţa a rămas în pronunţare în ce priveşte competenţa judecării cauzei, urmând să stabilească dacă fi analizată de Tribunalul Bucureşti sau de Curtea de Apel. Judecătorii de la Tribunalul București au rămas în pronunțare pe cererile lui Mihai Stoica. În sala de judecată s-a aflat și fiica acestuia care a plâns la vederea tatălui în boxa acuzaților.  Apărătorii managerul Stelei susţine că infracţiunile de care a fost acuzat s-au prescris şi vrea rejudecarea după noua lege.  Fostul manager al FC Steaua, Mihai Stoica, condamnat la trei ani şi şase luni în Dosarul transferurilor pentru nereguli în transferuri pe vremea când era șef al clubului Oțelul Galați. Avocaţii lui Mihai Stoica susţin că, în sentinţa din dosarul Transferurilor, fost încălcată egalitatea de tratament din Constituţie, pentru că trei dintre cei opt inculpaţi au fost condamnaţi în baza vechiului Cod penal, iar ceilalţi conform noului cod.

"Instanţa de rejudecare a condamnat în mod nelegal şi cu încălcarea flagrantă a principiului legii penale mai favorabile pe inculpatul Mihai Stoica (...) în ciuda faptului că legea în vigoare prevedea limite de pedeapsă vădit inferioare", spun apărătorii în cererea de contestaţie în anulare depusă la Curtea de Apel Bucureşti.

Totodată, potrivit cererii, în cazul lui Mihai Stoica infracţiunile s-au prescris atât în ceea ce priveşte faptele de înşelăciune, cât şi cele de spălare de bani. În cadrul contestaţiei în anulare, avocaţii lui Mihai Stoica cer suspendarea executării deciziei din data de 4 martie.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Este evident că pentru ambele infracţiuni de înşelăciune pentru care Mihai Stoica a fost condamnat legea penală mai favorabilă e noul cod. (...) Dacă la data intrării în vigoare era prescrisă răspunderea penală pentru evaziune fiscală şi spălare de bani nu se poate vorbi de conflict cu noul penal?", arată avocaţii în motivare. Și Borcea vrea eliberarea

Avocaţii lui Mihai Stoica şi Cristian Borcea au depus la Curtea de Apel Bucureşti contestaţie în anulare în cazul condamnărilor la trei ani şi şase luni, respectiv şase ani şi patru luni, primite de cei doi în dosarul transferurilor de jucători.

Veste bună şi pentru greii din fotbal care au fost condamnaţi la pedepse de până în 4 ani de puşcărie! Ei au şansa de a scăpa mai repede din închisoare, după doar doi ani şi jumătate.