Editura Evenimentul si Capital

TRIBUNALUL DE LA HAGA a dat verdictul în procesul lui Radovan Karadzici. Cine este liderul condamnat pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII

Radovan Karadzici, liderul sârbilor bosniaci, judecat pentru crime de război
Autor: | | 1 Comentarii | 1535 Vizualizari

Judecătorii ONU de la Tribunalul Internațional pentru Fosta Iugoslavie, de la Haga, a dat verdictul în cazul fostului lider sârbo-bosniac Radovan Karadzici, care a fost condamnat pentru crime împotriva umanității. Karadzici, care are acum 70 de ani, este cea mai importantă figură politică judecată pentru războiul din fosta Iugoslavie.

Radovan Karadzici a fost condamnat la 40 de ani de detenţie pentru genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război, dar a anunțat că va face apel la sentinţa Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPIY), a anunţat avocatul său, Peter Robinson. Karadzici „este dezamăgit şi uluit", le-a declarat avocatul jurnaliştilor. „El consideră că a fost condamnat pe baza unor deducţii şi va face apel", a adăugat Peter Robinson. 

De cealaltă parte, procurorul TPIY a afirmat, după anunţarea verdictului, că „s-a făcut dreptate”. 

„Mii de persoane au venit aici pentru a-şi povesti experienţele şi pentru a-i înfrunta cu curaj pe cei care le-au persecutat", a precizat el. „Prin această condamnare, adevărul a fost respectat", a adăugat procurorul. 

Cazul este considerat unul dintre cele mai importante procese pentru crime de război, de după al doilea război mondial. Fostul lider sârb bosniac a negat toate acuzațiile ce i s-au adus și se aștepta să fie achitat. Karadzici susținea că orice atrocitate comisă a fost o acțiune a unor indivizi, nu a forțelor care se aflau sub comanda sa. 
Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro