UPDATE. Trupele speciale au ocupat Piața Universității. SUTE DE OAMENI au venit la ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE

UPDATE. Trupele speciale au ocupat Piața Universității. SUTE DE OAMENI  au venit la ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE

Poliţiei Română a împlinit 192 de ani de existență. Manifestările dedicate Zilei Poliţiei Române au continuat în întreaga ţară, unităţile de poliţie deschizând porţile pentru ca toţi cei care doresc să fie alături de poliţişti, la ceas aniversar să afle tainele muncii de poliţie. Ziua e sărbătorită astăzi, 25 martie a.c., în intervalul orar 10.00 - 16.00, și în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Românii vor putea face cunoștință, altfel decât în cadrul unei intervenții, cu trupele speciale, dar cu și tehnica din dotarea polițiștilor români .

UPDATE. Mascaţi, arme, câini poliţişti, maşini, motociclete, dispozitive performante de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor, toate au putut fi admirate astăzi, de sute de oameni din Bucureşti, cu prilejul Zilei Poliţiei Române. Vizitatorilor le-a fost prezentată o expoziţie de uniforme de poliţie, pe care poliţiştii le-au îmbrăcat în diferite perioade ale timpului. De asemenea, a fost prezentată tehnica din dotare. Echipele mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, i-au încântat pe cei mici cu demonstraţii de prindere şi imobilizare a infractorilor. Motocicletele şi triciclurile folosite de poliţiştii rutieri au fost admirate de sute de cetăţeni.

A fost prezentat autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional. Poliţiştii le-au explicat celor interesaţi modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot.

Serviciul Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul  I.G.P.R. a prezentat „roboţelul pirotehnic”, un dispozitiv performant de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot aici, a fost organizată o expoziţie cu dotarea în materie de armament şi echipamente de protecţie a S.I.I.A.S..

Copiii s-au bucurat de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor, pentru cei mici fiind organizate concursuri distractive.

De asemenea, o ambarcaţiune folosită de poliţiştii Direcţiei de Poliţiei Transporturi a fost expusă, alături de celelalte mijloace tehnice ale Poliţiei Române. Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi-a prezentat oferta educaţională tinerilor care doresc să îmbrăţişeze cariera de poliţist. Cetăţenii aflaţi în Piaţa Universităţii au primit pliante, reviste şi alte materiale promoţionale din care au putut afla despre diferite campanii desfăşurate de Poliţia Română pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii. Anul acesta, momentul aniversar dedicat a fost marcat prin organizarea mai multor evenimente, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, în intervalul orar 10.00 - 16.00, transmite Poliția Română.