Tudor Chirilă: „Am fost în Piaţa Universităţii. Am fost taxat pe Facebook”

Tudor Chirilă: „Am fost în Piaţa Universităţii. Am fost taxat pe Facebook”

Solistul trupei Vama a fost invitat de curând la matinalul Kiss FM. Artistul le-a vorbit fanilor despre protestele din București.

„Sunt încă emoționat. Am fost în Piața Victoriei și în Piața Universității. La momentul la care am plecat eu acolo eram solidar cu niște oameni care nu puteau să-și exercite un drept fundamental, acela de a vota. Eram solidar cu diaspora și de asta am ieșit în stradă” a declarat invitatul la Kiss FM.

Buturuga mare

„Mi se pare un moment istoric, mi se pare important că o mână de oameni, dacă ne raportăm la bazinul de vot, a reușit să răstoarne buturuga mare și să dea un exemplu extraordinar de util în momentul ăsta celor din țară. A fost o lecție extraordinară, pe care a trebuit să ne-o dea niște oameni care au părăsit această țară și care au demonstrat că ești plecat, dar țara ta e cu tine” a continuat Chirilă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Invitatul le-a răspuns și criticilor nemulțumiți de postările acestuia din ultimele zile. „Tot am auzit și tot am fost taxat pe Facebook în urma diverselor mele postări în ultimele două, trei săptămâni, că fac politică. Frate, hai să ne înțelegem puțin: dacă începi să vorbești din perspectiva unei conștiințe civice, nu înseamnă că faci politică. Dacă vrei să taxezi minciuna, nesimțirea, dacă vrei să taxezi un fel jenant și agresiv de a face campanie electorală și tu ești cetățean al unui oraș în care ești asediat de o campanie electorală murdară, nu înseamnă că faci politică. Politică înseamnă că faci atunci când devii activist de partid, plătești o cotizație și mai vrei să și urci pe scara acelui partid” a afirmat artistul.

Vocile publice

„Cred că e datoria fiecărui om și mai ales a vocilor publice să taxele derapaje de la o minimă conștiință civică. Aceste derapaje trebuie taxate și asta nu înseamnă că faci politică” susține Tudor Chirilă.

„Cred că românii au taxat foarte mult și cuțitul la os a ajuns în momentul în care altor români li s-a interzis un drept fundamental, și asta a scos lumea în stradă și le-a amintit oamenilor că, până la urmă, cu chestia asta nu te joci”.