Editura Evenimentul si Capital

Tudor Chirilă: “Iohannis nu a înţeles nimic, nici din protestele de stradă, nici din ceea ce i se întâmplă în calitate de preşedinte. Nu mai suntem atât de uşor de adormit, de păcălit”

Tudor Chirilă l-a criticat dur pe Klaus Iohannis. Sursa foto: tudorchirila.com
Autor: | | 26 Comentarii | 4346 Vizualizari

Unul dintre cei mai vehemenţi critici ai lui Klaus Iohannis, Tudor Chirilă şi-a exprimat din nou, tranşant, punctul de vedere în ce-l priveşte pe şeful statului, într-un interviu pentru cotidianul Adevărul. Chirilă este supărat în primul rând pentru faptul că nu percepe nicio schimbare în zona politică, deşi societatea a dat un semnal puternic inclusiv prin protestul #Colectiv. Artistul este de părere că preşedintele Klaus Iohannis duce în derizoriu instituţia prezidenţială şi spune că toţi cei care au ajuns preşedinţi nu au înţeles corect semnificaţia votului care i-a plasat pe funcţie.


PERSPECTIVĂ EVZ: Analiștii politicii pun sub semnul întrebării mandatul „diletantului” Klaus Iohannis”În primul rând ar fi trebuit să existe schimbare la nivelul principalelor partide politice, dar nu s-a schimbat nimic. Ei s-au făcut că înţeleg că trebuie să elimine corupţii şi penalii, şi că trebuie să-şi refacă de la zero partidele. Dar nu au înţeles. Eu cred că protestele de după Colectiv au scos în stradă oameni cu profiluri foarte diverse şi a fost un act de solidaritate în faţa unui moment de saturaţie: ne-a ajuns, până aici! O tragedie care a fost exclusiv rezultatul corupţiei sistemice de la noi. După Colectiv, vedem că, de fapt, nu se mai poate cânta nicăieri în siguranţă în România, nu se mai poate merge la teatru sau la cinema. Şi, din partea lor, nu există soluţii, ci doar se închid teatre şi cinematografe. Dar cred că au înţeles ceva cei care au ieşit în stradă. Au înţeles că este momentul să se implice, să nu mai tacă. Nu mai suntem atât de uşor de adormit, de păcălit. Cred că la nivelul conştiinţei colective – a unei părţi a acestui popor – a existat o schimbare clară. Sunt mai mulţi oameni care or să sune la Protecţia Consumatorului, sunt mai mulţi oameni care or să-şi ceară drepturile, care vor încerca să se implice, să intre în politică, administraţie, cu bună-credinţă, pentru a opri acest val negru care s-a aşezat peste România ca cenuşa la Copşa Mică. Şi care este reprezentat de principalele partide politice: PNL şi PSD – aceeaşi mizerie. (…) Şi cred că mai este o tristeţe: că preşedintele Iohannis nu a înţeles nimic, nici din protestele de stradă, nici din ceea ce i se întâmplă în calitate de preşedinte. Iohannis a dezamăgit. Şi mai grav e că trimite în derizoriu instituţia prezidenţială cu toată semnificaţia ei. Nu a înţeles nici faptul că el nu a fost rezultatul unui vot pozitiv. Toţi oamenii care ajung la putere se îmbată cu ideea că a existat, în electoratul care i-a pus acolo, vreo apreciere pentru ei. Nu a existat niciodată niciun fel de apreciere, ci doar o enormă frică de contracandidatul lor. Ei ştiu asta, dar uită”, a precizat Chirilă pentru Adevărul. Interviul poate fi citit integral AICI

Vă reamintim că actorul şi solistul Tudor Chirilă a sancţionat dur și controversata declaraţie a lui Klaus Iohannis cu privire la intervenţia ANAF în cazul trustului de presă al lui Dan Voiculescu.

”Președintele Klaus Iohannis consideră că recuperarea unui prejudiciu prin punerea în aplicare a unei sentinţe judecătoresşti definitive e o "banală chestiune administrativă". Preşedintele Iohannis consideră că atunci când trebuie recuperaţi (de mai bine de un an) banii statului, acţiunea ANAF (recuperatorul) este pripită. Când ANAF - care nu a fost în stare să recupereze zecile de milioane de euro devalizaţi în diversele dosare de corupţie - face un pas în acastă direcţie, Preşedintele României afirmă că libertatea de exprimare riscă să fie "suprimată" de o "banală chestiune adiministrativă". Trebuie să fii prost sau angajat Antena 3 încât să nu recunoşti/realizezi că ANAF a procedat absolut legal în chestiunea recuperării, la fel cum trebuie să fii din nou prost încât să nu observi că libertatea de exprimare nu are nicio legătură cu recuperarea unui prejudiciu şi nici licenţa de emisie cu sediul”, scria Tudor Chirilă în februarie pe Facebook.
PERSPECTIVE EVZ


Adrian Moraru: „Îmi fac griji dacă își termină mandatul. Este un low energy President”

Directorul adjunct al Institutului pentru Politici Publice (IPP), Adrian Moraru, a afirmat, pentru EVZ, că există riscul ca Iohannis să nu își încheie mandatul dacă va continua în același stil. Moraru este de părere că Iohannis a dezamăgit mai mult decât era cazul şi că s-ar putea întâmpla chiar ca acesta să nu ajungă să-şi termine mandatul. Moraru a mai spus că cercetările sociologice îndică faptul că oamenii care l-au votat pe Iohannis în 2014 nu l-ar mai vota acum. Citiţi aici toate declaraţiile lui Adrian Moraru


Cristian Pârvulescu: Retragerea decoraţiei lui Tokes, „cel puţin neinspirată”

Politologul Cristian Pârvulescu susține că autorul materialului din Der Spiegel, Keno Verseck, este un freelancer, un bun observator al acțiunilor din România și Ungaria. Citiţi aici declaraţia lui Pârvulescu!


Ion Cristoiu: „Klaus Iohannis ori se schimbă, ori pleacă!”

Deși primit pe meleaguri românești ca un text din sfintele scripturi, adică beneficiind de o autoritate absolută, articolul din Der Spiegel putea foarte bine să apară în orice ziar din România, deoarece el exprimă punctul de vedere al aproape unanimității jurnaliștilor de la noi, inclusiv al celor considerați iohaniști. Mandatul de până acum al lui Klaus Iohannis este un dezastru... citiţi aici textul integral!


Mircea Kivu: „M-aş fi aşteptat ca un cotidian german să fie binevoitor”

Întrebat în legătură cu articolul din Der Spiegel, sociologul Mircea Kivu a afirmat că Iohannis a primit un semnal prost, mai ales având în vedere că articolul a apărut într-un cotidian nemţesc, el fiind de etnie germană. Citiţi aici dexclaraţia lui Kivu!


Bogdan Dospinescu: „Nu ne putem întoarce la un președinte gen Iliescu”. Analiștii politicii pun sub semnul întrebării mandatul „diletantului” Klaus Iohannis

Pe de altă parte, consultantul politic Bogdan Dospinescu a dezavuat articolul deosebit de critic din Der Spiegel la adresa lui Iohannis. „Nu e corect față de Iohannis, sunt niște oameni care l-au susținut în campanie...". Citiţi aici toate declaraţiile lui DospinescuAlte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro