Turiștii chinezi evită să mai vizite Malaysia după dispariția zborului MH370

Turiștii chinezi evită să mai vizite Malaysia după dispariția zborului MH370

Unul dintre cei mai importanți touroperatori chinezi a anunțat că scăderea cererilor de pachete turistice cu destinația Malaysia, în timp ce altă companie a anulat rezervările la zborurile Malaysia Airlines, în contextul dispariției misterioase a avionului Boeing 777 de la începutul lunii martie.

Compania de stat China International Travel Service a anunţat un "declin considerabil" al rezervărilor pentru circuite turistice în Malaysia, relatează cotidianul China Daily.

La rândul său, China Youth Travel, o agenţie fondată de Liga tinerilor din Partidul Comunist chinez, a decis transferarea rezervărilor de la Malaysia Airlines la alte companii aeriene.

"Având în vedere că Malaysia Airlines a fost implicată recent într-o serie de incidente, iar turiştii chinezi sunt îngrijoraţi în legătură cu rezultatele companiei privind siguranţa, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate pentru protecţia cetăţenilor noştri", a precizat compania într-un comunicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, 77,7% dintre persoanele intervievate într-un sondaj realizat pe Internet au afirmat că dispariţia zborului MH370 le-ar putea descuraja să mai viziteze Malaysia. Sondajul a vizat 59.582 de persoane, potrivit site-ului de ştiri Sina.com. CITIȚI ȘI:

  • Avionul Malaysia Airlines. Căutările au fost suspendate, din nou, din cauza vremii. Cutia neagră mai emite semnal numai 9 zile
  • Dispariția avionului Malaysia Airlines. Tatăl unuia dintre pasageri a dat în judecată Boeing și Malaysia Airlines