TVA-ul de 9% ieftineşte vacanţele pe litoral. Biletele trebuie cumpărate, însă, ACUM

TVA-ul de 9% ieftineşte vacanţele pe litoral. Biletele trebuie cumpărate, însă,  ACUM

Rezervările pentru vacanţele de vară pe litoral, prin sistemul early booking , sunt duble faţă de anul trecut, anunţă autorităţile din turism. Stabilirea TVA-ului la 9% pentru serviciile turistice are ca efect scăderea tarifelor, mai ales în sudul litoralului. Toate hotelurile din Saturn şi Eforie şi-au ieftinit ofertele.

Sistemul de rezervări timpurii prinde din ce în ce mai mult la români. Vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Aurelian Marin, susţine că “faţă de aceeaşi perioada a anului trecut, vânzările sunt duble, 55% dintre acestea fiind pentru Mamaia şi restul, pentru sudul litoralului”. Ca preferinţe, după Mamaia, vine puternic din urmă staţiunea Eforie, urmată de Saturn şi de Venus. Surpinzător pentru agenţiile de turism este că s-au făcut, deja, rezevări pentru minivacanţa de 1 Mai , ştiindu-se că până acum biletele pentru începutul lunii mai se cumpărau pe ultima sută de metri.

“Early booking” prelungit şi în februarie

Asaltaţi de numărul mare al solicitărilor de early booking pentru litoral, multe agenţii de turism au prelungit, pâna la sfârşitul lunii februarie, cumpărarea vacanţelor prin această metodă. “Avem, astăzi, prelungiri de early booking, din partea unora dintre operatori, cu încă o lună, de la 31 ianuarie până la 28 februarie, ca să mai atragă bani din piaţă pe hotelurile lor”, precizează Aurelian Marin. Turiştii au astfel şansă să cumpere vacanţe şi cu 40% mai ieftine.În timp ce toate hotelurile din Saturn şi Eforie au lăsat din preş, la Mamaia tarifele rămân cvasiidentice cu cele din vara trecută, dacă biletele se cumpără din vreme.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mamaia mai ieftină doar prin rezervări timpurii

La un hotel de trei stele, în Mamaia, pentru vârf de sezon, o cameră ar costa 250 de lei, la tarif standard. „În această perioadă turiştii pot obţine o reducere de 20% . Asta înseamnă că ei plătesc sub 200 de lei, pe cameră, pe noapte, doi adulţi cu un copil, la trei stele, cazare cu mic dejun. Iar în vârf de sezon, preţul la recepţie va fi minim 300 de lei şi poate ajunge cât de mult , poate fi şi 350-400 de lei”, explică vicepreşedintele ANAT, Aurelian Marin.

„Autoritatea Naţională pentru Turism nu ne ajută”

Preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin, susţine că Mamaia "iese în faţă" datorită implicării hotelierilor şi agenţilor economici din staţiune care plătesc o taxă de promovare. Celelalte staţiuni de pe litoral nu au buget pentru taxa de promovare şi „din păcate, nu ştiu ce sprijin vom avea de la Autoritatea Naţională pentru Turism, unde, se pare că, fondurile sunt pe terminate”. Datorită taxei de promovare, staţiunea Mamaia va avea şi în această vară evenimentele deja programate, parada carelor alegorice, festivalul antic Tomis, participarea la Ziua Marinei.

Zboruri mai multe pe aeroportul Mihai Kogălniceanu

Începând cu luna aprilie, Asociaţia Litoral-Delta Dunării  şi aeroportul Mihail Kogălniceanu-Constanţa, derulează un proiect, în colaborare cu Turkish Airline, de atragere a touroperatorilor germani, turci şi arabi, pe litoralul românesc. Corina Martin prezintă şi celelalte noutăţi. „Suntem în negocieri cu compania Wizz Air pentru zborul  Constanţa-Londra, iar Blue Air, operatorul aerian pentru Tel Aviv –Constanţa,  va avea  două chartere, joi şi duminică, fiind aşteptaţi 3000 de turişti din Israel. Vom introduce o nouă cursă Constanţa-Milano, tot din luna aprilie. Avem şi discuţii cu Tarom, să o convingem pentru zboruri interne de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu”.