UCRAINA. Aproape 250 de protestatari, amnistiați, după evacuarea sediului Primăriei

UCRAINA. Aproape 250 de protestatari, amnistiați, după evacuarea sediului Primăriei

Legea de amnistie pentru manifestaţii ucraineni intră în vigoare, azi, a anunţat Parchetul general, după evacuarea sediului primăriei din Kiev şi a altor clădiri publice în provincie, o condiţie prealabilă a aplicării acestei legi.

„Legea intră în vigoare începând cu 17 februarie 2014 şi prevede abandonarea urmăririlor în justiţie, în cazul persoanelor care au comis infracţiuni între 27 decembrie şi 2 februarie”, a indicat Parchetul într-un comunicat. Circa 1.000 de manifestanţi s-au adunat, ieri, în faţa sediului Primăriei din Kiev pentru a cere aplicarea „imediată” a legii de amnistie în cazul manifestanţilor urmăriţi în justiţie, scrie AFP, citată de Agerpres.

Cu câteva ore înainte, opoziţia ucraineană evacuase sediul Primăriei Kievului, unul din centrele mişcării de contestare, pe care-l ocupa din luna decembrie, provocând dezamăgire în rândul multora din manifestanţi.

Evacuarea a fost o condiţie-cheie pentru punerea în aplicare a legii de amnistie pentru 234 de protestatari, care au fost puşi în libertate vineri, dar care rămân inculpaţi pentru infracţiuni pasibile cu până la 15 ani de închisoare.

Ne puteți urmări și pe Google News