UE va face presiuni asupra RUSIEI pentru a stopa bombardamentele din SIRIA și va impune noi sancțiuni economice

UE va face presiuni asupra RUSIEI pentru a stopa bombardamentele din SIRIA și va impune noi sancțiuni economice

Marea Britanie și Franța sunt așteptate să condamne ferm Rusia și Siria, la reuniunea Consiliului Afacerilor Externe, care va discuta despre războiul din Siria. SUA și Marea Britanie au avertizat în legătură cu impunerea unor noi sancțiuni, ca răspuns la loviturile aeriene continue în Alep, în urma discuțiilor care au avut loc duminică.

Un locuitor din Alep a declarat pentru BBC că orașul a trecut prin bombardamente grele în ultimele 24 de ore, cu miniție grea care „a cutremurat pământul”. Turcia a anunțat că a recâștigat securitatea pe o porțiune-cheie a graniței.

Armata turcă spune că rebelii susținuți de Turcia a preluat controlul asupra a nouă zone ale grupării Stat Islamic, inclusiv asupra orașului important Dabiq, duminică, potrivit Reuters.

Secretarul de stat al SUA, John Kerry, a declarat că au loc „crime împotriva umanității” în Alep, la finalul unei întâlniri cu omologul britanic, Boris Johnson la Londra, duminică. Johnson a afirmat că sancțiuni suplimentare asupra regimului sirian și a susținătorilor săi sunt luate în considerare, ca măsuri menite să „mențină presiunea”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marea Britanie, Franța și Germania sunt de așteptat să condamne ferm, azi, la reuniunea UE de la Luxemburg, bombardamentele rușilor și sirienilor. Diplomații vor discuta despre un nou armistițiu, cu o misiune de observatori, un nou avânt pentru negocierile de pace, acces pentru ajutoarele UE și propuneri pentru sancțiuni economice pentru 20 de sirieni suspectați că direcționează atacurile asupra civililor.

Un profesor din Alep a descris pentru BBC cele mai recente atacuri aeriene: „Folosesc un nou model de arme. Același tip de arme, dar mai puternice. Pământul se va cutremura pentru mai mult timp. Ne-am trezit de cinci sau șase ori. Este prima oară când  se întâmplă asta”.

După o încetare a focului în Siria, luna trecută, care a fost încălcată după doar câteva zile, forțele siriene, susținute de Rusia, au bombardat din greu orașul Alep, cel mai mare front al bătătliei din țară, în ceea ce Washingtonul a numit „crime de război”.

Agențiile umanitare au spus că un acord de încetare a focului de 72 de ore este necesar urgent, pentru a permite trimiterea unor provizii în toate zonele civile, în părțile controlate de rebeli, și în cele aflate sub comanda guvernului, unde trăiesc 275.000 de oameni.