UIMITOR: Cum arată orașul unde nu există șosele și oamenii circulă doar cu barca | Galerie foto

UIMITOR: Cum arată orașul unde nu există șosele și oamenii circulă doar cu barca | Galerie foto

V-ați dori vreodată să locuiți sau, măcar să vizitați, un oraș unde nu există poluare cu gaze de eșapament pentru că autoturismele sunt interzise? Dacă da, atunci un orășel din Olanda este destinația ideală, unde puteți petrece o vacanță de vis, într-un cadru natural superb.

Denumit și "Veneția Nordului", orașul olandez Giethoorn, situat la 89 de kilometri nod-est de Amsterdam, cuprinde numeroase canale, traversate de nu mai puțin de 180 de poduri.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A VEDEA GALERIA FOTO Situat în mijlocul Parcului Național Weeribben-Wieden, orașul nu are niciun drum, autoturismele fiind inexistente, iar singurele modalități de transport fiind bărcile, bicicletele și mersul pe jos. În timpul verii, Giethoorn este una dintre cele mai căutate destinații turistice din Olanda și Europa, dar faima lui a prins contur abia din 1958, când celebrul dirijor olandez Bert Haanstra a organizat un concert pe unul dintre canalele orașului.  Localitatea datează de la începutul secolului al XIII-lea, bazele așezării fiind puse de către coloniști veniți din bazinul Mării Mediterane. În prezent, orașul are aproximativ 2.600 de locuitori, iar casele acestora sunt adevărate bijuterii arhitectonice, care redau stilul construcțiilor tradiționale olandeze. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Cei 150 de ticăloşi care ne-au otrăvit mâncarea. Anchetatorii au descoperit cu ce era injectată carnea alterată
  • Ce-i recomandă pe candidaţii la europarlamentare? Familia şi talentul…
  • Enigma dispariţiei avionului cu 239 de oameni la bord. Teroriştii sau piloţii au prăbuşit aeronava în Ocean
TOP 3 ARTICOLE POPULARE:
  • Extraterestrul de la Mânăstirea Tutana: "E vechi de 400 de ani"
  • A recunoscut că îi place: Sexy şi GOALĂ la 46 de ani. Cum comentaţi / GALERIE FOTO
  • Horoscopul lui Dom' Profesor: Astăzi sunt avantajate zodiile

Ne puteți urmări și pe Google News