UIMITOR. O substanță din rădăcina MUȘCATELOR ar putea fi noul TRATAMENT împotriva SIDA

UIMITOR. O substanță din rădăcina MUȘCATELOR ar putea fi noul TRATAMENT împotriva SIDA

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință din Munchen, un extract preparat din rădăcina mușcatelor Pelargonium sidoide poate împiedica virusul HIV să invadeze celulele umane, potrivit Daily Mail.

Cercetătorii de la Centrul german de cercetări asupra sănătăţii mediului din oraşul german Munchen consideră că extractul de muşcate ar putea deveni o nouă clasă de medicamente anti-HIV-1 (tipul de virus care cauzează majoritatea cazurilor de infecții cu HIV) ce vor fi folosite în tratamentele contra SIDA.

Extractul din rădăcina de muşcată conţine o substanţă care atacă HIV-1 şi împiedică virusul să se înmulţească în corpul uman, protejând în același timp celulele sangvine şi cele ale sistemului imunitar în faţa virusului.

Substanţa activă din acel extract împiedică HIV să se ataşeze de celulele umane şi, astfel, să le invadeze.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai multe teste clinice au demonstrat deja faptul că extractul de muşcată este sănătos pentru om, iar Germania a autorizat comercializarea acestuia pe post de medicament pe bază de plante.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), peste 35 de milioane de persoane din lume sunt infectate cu HIV, majoritatea fiind depistate pozitiv cu tipul HIV-1.