ULTIMA INSTANȚĂ. Voiculescu fuge iar de JUSTIȚIE. Procurorii cer 12 ani. Prejudiciul e uriaș: 60 de milioane de euro. Procesul s-a amânat o lună

ULTIMA INSTANȚĂ. Voiculescu fuge iar de JUSTIȚIE. Procurorii cer 12 ani. Prejudiciul e uriaș: 60 de milioane de euro. Procesul s-a amânat o lună

După 1.920 de zile de judecată, mogulul îşi joacă, începând de astăzi, ultima şansă în dosarul de corupţie. El mai are un proces: "Şantaj la Felix TV". Procesul s-a amânat pentru 8 aprilie. Până atunci, o parte dintre inculpaţi trebuie să-şi angajeze avocaţi.

UPDATE 9.50 Instanţa a decis să amâne procesul pentru data de 8 aprilie. Câţiva dintre complicii lui Voiculescu au cerut un nou termen pentru a-şi angaja alţi avocaţi. Cătălin Sandu Jean a solicitat un nou termen deoarece avocatul său nu se afla în sală. O altă inculpată, Vica Ene, a susţinut că avocatul său nu este în ţară. Ea a mai susținut că urmează să demonstreze acest lucru la următorul termen. Alţi inculpaţi, Flavius Pop şi Corneliu Popa au cerut şi ei un nou termen pentru angajare avocați. Procurorul DNA Cristi Anghel (cel care a fost procuror de şedinţă şi în dosarul "Transferurilor din fobal") a fost de acord cu termenul în vederea pregătirii apărării şi a cerut să se menţină delegaţiile avocaţilor din oficiu. Instanţa a precizat că acesta este singurul termen care se acordă în vederea pregătirii apărării şi a menţinut delegaţiile avocaţilor din oficiu.  UPDATE 9.30 Unul dintre avocaţi intenţionează să ceară amânarea cazului. În 5 minute urmează să înceapă procesul.  UPDATE 9.10 Dan Voiculescu nu s-a prezentat până la această oră la Curtea de Apel. În sala de judecată se află, în schimb, Gheorghe Mencinicopschi şi alţi doi complici. Primul citeşte din motivele de apel. Completul este format din judecătorii Stan Mustaţă şi Florică Duţă. Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, este citat astăzi la Curtea de Apel Bucureşti, la primul termen în procesul de corupţie privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

  • DNA cere ani grei de închisoare pentru Voiculescu
  • SCANDALUL PRIVATIZĂRII ICA. Expertiza: Prejudiciul adus de Voiculescu este de 3 milioane de dolari
Este faza finală a acestui dosar, iar decizia care va fi dată este executorie. Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare, dar procurorii DNA au declarat apel şi au cerut pedeapsa maximă. "Prin pluralitatea infracţiunilor comise s-a produs o pagubă materială uriaşă bugetului public", au explicat procurorii.

Ţeapă: 60 de milioane de euro În această afacere imobiliară, statul a fost prejudiciat cu aproape 60 de milioane de euro. "Trebuie avut în vedere că faptele sunt cu un impact deosebit asupra bugetului public al României. Contribuţia infracţională dovedită în cauză, prin probele administrate, a fost sub forma autoratului ori complicităţii. Şi numai prin comiterea faptelor în această modalitate a fost atins scopul infracţional, respectiv afectarea bugetului public, afectarea onestei desfăşurări a activităţilor de privatizare şi care sunt incompatibile cu aplicarea unor pedepse în cuantum mediu", susţin procurorii DNA.

  • DOSARUL ICA, PEDEPSE DURE. Dan Voiculescu: 5 ani! Sorin Pantiş: 6 ani! Gheorghe Mencinicopshi: 6 ani! | VIDEO

Complicii Aceleaşi concluzii, pentru o pedeapsă mai aspră, au fost puse şi în cazurile celorlalţi acuzaţi din dosar. Complicii lui Voiculescu au primit câte 6 ani de închisoare: fostul director al ICA, Gheorghe Mencinicopschi, fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, fostul vicepreşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Jean Sandu, fostul preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului, Corneliu Popa, fostul şef al Direcţiei Privatizare din ADS, Vlad Nicolae Săvulescu şi fostul membru în Consilul de Administraţie al ICA, Flavius Pop. Alţi acuzaţi: Constantin Baciu, Grigore Marinescu, Vica Ene şi Alexandru Petre au primit câte 5 ani de închisoare.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • FUGA DE JUSTIȚIE. Dan Voiculescu versus DNA. Al 6-lea termen de la întoarcerea la Tribunal. Băsescu, chemat ca martor de Voiculescu în dosarul ICA 

Vilele, firmele şi conturile, în pericol Judecătoarea Graţiela Constantin de la Tribunalul Bucureşti a explicat că Voiculescu trebuie să execute pedeapsa după gratii: "Scopul educativ- preventiv al pedepsei ce va fi aplicată inculpatului poate fi atins numai prin privarea sa de libertate". Ea a menţinut sechestrul pus de procurorii DNA pe imobilele acuzaţilor, iar, dacă decizia va rămâne definitivă, acestea vor fi confiscate şi vândute pentru recuperarea prejudiciului.

  • ŞANTAJ LA FELIX TV. Cum intervenea Dan Voiculescu în politica editorială: „Să băgăm o frază, că... pleacă la Uniunea Europeană şi la forurile internaţionale!” 

Voiculescu are sechestrat un apartament în centrul Capitalei, evaluat la 250.000 de euro, şi poprire pe mai multe conturi bancare, în care sunt aproximativ 5.000.000 de lei. Dacă prejudiciul nu este acoperit din sechestrele puse de procurori, păgubitul, în acest caz Ministerul Agriculturii, poate cere executarea silită a celorlalte bunuri ale celor găsiţi vinovaţi.

  • Cum a aflat familia Voiculescu că a rămas fără director la Antena Group. "Tati! L-a ridicat DNA pe Sorin!" 
  • Vedetele Antenelor, scoase la înaintare ca să-şi apere patronul: "Ştii ce voiam să facem mâine, la Răzvan şi Dani, la Acces Direct!". "Simona Gherghe să citească un comunicat, are vocea caldă"

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Crin Antonescu, pentru EvZ, după ce PDL a anunțat că va depune o moțiune de cenzură: "Vom decide dacă facem noi, PNL, moțiune de cenzură sau nu"
  • TREI ESCROCI au vândut trei MUNȚI cu 3,5 milioane de euro
  • "Cetăţeanul" Victor Ponta vrea GRAŢIEREA lui Gică Popescu. Zgonea şi Antonescu sunt de acord. Ce părere aveţi?

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • "N-am mai întâlnit asemenea nesimţire!", a izbucnit un judecător, după ce o tânără şi-a reclamat părinţii în justiţie | GALERIE FOTO / VIDEO
  • Carnavalul de la Rio în imagini. Costume minuscule și care grandioase | GALERIE FOTO
  • TUPEU: "SĂRACI” în LUX. PALATE ţigăneşti de milioane de euro în care trăiesc ”CERȘETORI” | GALERIE FOTO