Ultima zi de Parlament: pensii speciale

Ultima zi de Parlament: pensii speciale

După ce luni senatorii au votat pensiile speciale pentru militari, diplomaţi şi funcţionarii parlamentarii, actele normative au trecut ieri şi de votul Camerei Deputaţilor.

 Premierul interimar, Gabriel Oprea, a susținut, în plenul Camerei, că pensiile militare reprezintă un gest de solidaritate. „Când suntem la greu ne bazăm pe militari. Când sunt ei la greu trebuie să știe că se pot baza pe noi. Asigurarea unei pensii corecte pe măsura riscurilor și privațiunilor e un gest de solidaritate pe care societatea îl aprobă și îl susține”, a spus Oprea.

Deputații au adoptat și legea care stipulează instituirea de pensii speciale pentru angajații Parlamentului. Proiectul care prevede reintroducerea pensiilor mărite pentru angajaţii Parlamentului prevede că, „la împlinirea vârstei de pensionare, funcţionarii publici parlamentari cu un stagiu de cotizare de 30 de ani, din care cel puțin 14 în structurile Parlamentului, beneficiază de pensie de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni înainte de data pensionării”. În plus, angajaţii cu vechime mai mare de 14 ani primesc 1% din venitul mediu calculat pentru fiecare an suplimentar.

Ne puteți urmări și pe Google News