Ultima zi din viaţa lui Mircea Stănescu

Ultima zi din viaţa lui Mircea Stănescu

Povestea sinuciderii fiului jurnalistului Roşca Stănescu dezvăluie imaginea unui om care nu lăsa senzaţia că s-ar afla la limita disperării

Evenimentul zilei“ vă prezintă ultimele momente din viaţa fostului deputat PSD Mircea Stănescu, reconstituite din declaraţ iile celor care l-au întâlnit cu puţin timp înaintea tragediei şi a persoanelor care au pătruns în apartamentul în care a fost găsit mort. Văzută prin ochii acestora, povestea sinuciderii lui Mircea Stănescu dezvăluie un personaj care nu a trădat nicio clipă că s-ar afla la limita disperării.

Dacă nu şi-ar fi pus capăt zilelor, fostul deputat putea scăpa, potrivit avocaţ ilor, cu o pedeapsă de numai doi ani cu suspendare, pentru accidentul mortal, din decembrie 2008, de care este învinuit. „Nu era dărâmat…“   Duminică, 4 ianuarie, ora 15.00. Fostul deputat PSD Mircea Stănescu intră, însoţit de logodnica acestuia, Marilena Molnar (38 de ani), în biroul din strada Virgiliu al avocatului Cătălin Dancu. Acesta şi asociaţii săi urmează să-l reprezinte în dosarul întocmit în urma accidentului produs pe 27 decembrie, în urma căruia Stănescu este învinuit că ar fi ucis un bărbat şi ar fi lăsat-o pe logodnica lui să-şi asume vina.

Alex Bolca, unul dintre avocaţii firmei, susţine că fostul deputat era optimist. „A susţinut şi atunci că nu el conducea maşina. Nu a dat de bănuit că ar fi deprimat sau dărâmat“, spune avocatul. După ce sunt puse la punct detaliile colaborării, se încheie contractul. În aceeaşi seară, Mircea Stănescu este văzut în compania unor prieteni, într-un restaurant. „Nu cred că se va afla de ce s-a sinucis“ Luni, 5 ianuarie, ora 10.00. Şoferul fostului deputat, care avea sarcina să-l ia pe Stănescu de la apartamentul din Şoseaua Panduri, opreşte maşina în faţa imobilului şi aşteaptă minute în şir ca acesta să coboare. Îngrijorat, o anunţă pe logodnica acestuia, care încearcă, fără succes, să-l contacteze telefonic.   Luni, ora 12.00. Marilena Molnar îi anunţă pe avocaţi, plângând, că Mircea Stănescu nu răspunde la telefon. Avocaţii avuseseră deja o discuţie cu procurorul de caz, în care fuseseră asiguraţi că o citaţie deja fusese trimisă la domiciliul lui Mircea Stănescu. „Aceasta nu a fost trimisă la adresa unde a fost găsit mort, pentru că el nu locuia de fapt acolo. Însă bănuim că poştaşul care ducea citaţia la domiciliul de pe buletinul lui îl ştia şi l-a anunţat că o primise. Se poate presupune că şocul provocat de primirea citaţiei l-a determinat să recurgă la acest gest“, spune avocatul Bolca.

Ne puteți urmări și pe Google News

Luni, ora 15.00. Avocaţii se sfătuiesc şi se hotărăsc să-i anunţe pe părinţii lui Mircea Stănescu de faptul că acesta nu răspunde la telefon. Aflaţi peste graniţă, părinţii îşi dau acordul ca Dancu şi asociaţ ii săi să pătrundă cu forţa în apartament.

Luni, ora 19.00. Avocaţii ajung la apartament, însoţiţi de Marilena Molnar. La o oră şi zece minute mai târziu, un lăcătuş chemat de ei sparge uşa. Alex Bolca descrie: „Am găsit acolo un fel de depozit, camere de luat vederi, casete, peste tot, praf de două degete pe televizor“. În seiful din apartament avea două arme de vânătoare şi două pistoale.

Pe biroul din dormitor se mai afla un pistol, altul decât arma folosită de Stănescu. „Se pare că s-a împuşcat stând în picioare, în tâmplă, peretele era stropit cu sânge. Existau gratii la toate geamurile, apartamentul era supravegheat video. Nu a dat niciun semn. Nu cred că va afla cineva de ce s-a sinucis“, spune avocatul Alex Bolca.

CONDOLEANŢE „Nu putem să aducem înapoi pe niciunul“ Mircea Stănescu va fi înmormântat duminică, la ora 10.00, la Cimitirul „Sfânta Vineri“. „Eu sunt în Insula Paştelui şi am vorbit foarte puţin cu el. A fost afectat de accident şi probabil din cauza urmărilor acestuia, într-un moment de slăbiciune, şi-a luat viaţa“, a încercat o posibilă explicaţie tatăl lui Mircea, jurnalistul Sorin Roşca Stănescu. Lucreţia Mănescu, soţia victimei accidentului produs de maşina lui Mircea Stănescu, s-a arătat, ieri, întristată de sinuciderea acestuia. „Vreau să transmit condoleanţe familiei sale. O tragedie după o tragedie. Din păcate, nu putem să aducem înapoi pe niciunul dintre ei. Sperăm din tot sufletul să nu se mai întâmple astfel de lucruri“, a spus aceasta. (Andreea Pocotilă)

CITIŢI ŞI:

Fiul lui Roşca Stănescu şi-a pus aseară capăt zilelor