Ultimul comunicat de presă din libertate al lui Fenechiu: Am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a termina cu flagelul corupției

Ultimul comunicat de presă din libertate al lui Fenechiu: Am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a termina cu flagelul corupției

Cu o jumătate de oră înainte de a afla că este condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a transmis un comunicat de presă cu privire la cazul Gruia Stoica.

"Eu am avertizat, chiar dinainte de a fi ministru, asupra faptului că unul dintre principalele motive pentru care CFR Marfă a ajuns să înregistreze pierderi atât de mari a fost acest gen de corupție, și anume înțelegeri dintre conducerile ministerului și ale companiei cu reprezentanții companiilor private competitoare. Acestea, fiind informate cu privire la prețurile ofertate de către CFR Marfă, câștigau licitațiile împotriva companiei de stat", se arată în comunicatul de presă transmis de Fenechiu. Acesta a mai spus că atunci când a ajuns în funcția de ministru a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a termina cu flagelul corupției.

"Când am ajuns în funcția de ministru, am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a termina cu acest flagel, iar rezultatul eforturilor mele s-a văzut prin faptul că, pe perioada mandatului meu, CFR Marfă a câștigat toate licitațiile la care a participat", a mai spus Fenechiu. Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv, azi, la cinci ani de închisoare cu executare, iar fratele acestuia, Lucian Fenehiu, a primit o pedeapsă tot de cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul "Transformatorul".

Ne puteți urmări și pe Google News