Editura Evenimentul si Capital

Ultramodern, aşa va arăta noul penitenciar din Chişinău. Va avea o capacitate de 1536 de locuri

Autor: | | 0 Comentarii | 104 Vizualizari

Şi Republica Moldova se loveşte de aceleaşi probleme pe care le are România în ceea ce priveşte închisorile. În acest sens Ministerul Justiției a făcut publică joi, 2 februarie, schița de proiect a noului penitenciar din capitală, cu o capacitate de 1536 de locuri. Aceasta a fost prezentată de către reprezentanții companiei olandeze de proiectare !Archivolt architecten bv”, în consorțiu cu "Halmos Adviseurs bv” pentru a se concretiza proiectul.

În toamna anului trecut, a fost semnat contractul pentru definitivarea conceptului cu "Archivolt architecten bv”, pe 12 luni de activitate. Astfel, pe 14 noiembrie 2016 au început lucrările de proiectare a noului penitenciar din municipiu. Terenul pe care urmează a fi edificat acesta se află în comuna Bubuieci.

Selecția companiei a fost făcută în cadrul concursului internațional de achiziție a lucrărilor de proiectare, pe 8 septembrie 2016, după interviurile cu 3 companii străine selectate din cele 6 care și-au prezentat ofertele tehnice, titrează moldova.org.

Potrivit datelor Curții Europene pentru Drepturile Omului, cele mai multe adresări din partea cetățenilor Republicii Moldova sunt din cauza violării articolului 3 din CEDO – condiții inumane de detenției; lipsa asistenței medicale adecvate (11 hotărâri în 2016). Astfel, îmbunătățirea condițiilor de detenție va înlătura una din cele mai mari restanțe ale statului nostru în acest sens.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro