Un CASTEL din România, în topul celor mai UIMITOARE castele din întreaga lume | GALERIE FOTO

Un CASTEL din România, în topul celor mai UIMITOARE castele din întreaga lume | GALERIE FOTO

Celebrităţile din ziua de azi nu se zgârcesc la bani când este vorba despre reşedinţele lor şi îşi construiesc adevărate palate în care să îşi ducă traiul. Cu toate acestea nu se compară cu fortăreţele de altă dată, adevărate bijuterii arhitecturale, lucru demonstrat din plin de cele care au rămas în picioare până în zilele noastre stau mărturie.

Un castel din România, Castelul Corvinilor din Hunedoara, a fost inclus în Top 15 cele mai uimitoare castele din lume, clasament publicat de traveltips4life.com

Potrivit legendei, Iancu de Hunedoara le-ar fi promis libertatea unor prizonieri turci dacă sapă o fântână în curtea castelului, dar abia după ce au săpat vreme de 15 ani, ar fi reuşit să găsească apă- Cu toate acestea, pentru că soţia îi murise, domnitorul Transilvaniei nu şi-a respectat promisiunea, ba mai mult, a dat ordin să fie ucişi. Ultima dorinţă a condamnaţilor ar fi fost să se scrie pe cheile fântânii, “Apă ai, inimă nu”. În realitate, potrivit ivisit.ro, inscripția cu caractere arabe, datând de la mijlocul sec. al XIV-lea, poate fi văzută acum pe unul dintre contraforții capelei și se traduce astfel: “Cel ce-a scris-o este Hassan, prizonier la ghiauri în cetatea de lângă biserică”

O altă legendă care s-a împământenit este cea legată de corbul cu un inel de aur în cioc, care apare pe blazonul familei Corvinilor. Se spune că Iancu de Hunedoara ar fi fost fiul nelegitim al Sigismund de Luxemburg, rege al Ungariei, care i-ar fi dăruit mamei băiatului, înainte ca acesta să se nască, un inel de aur, pentru a-şi recunoaște băiatul atunci când acesta va creşte. Într-una din călătoriile lor, atunci când mama lui a uitat inelul pe un ştergar, un corb l-ar fi furat. Copil fiind, viitorul prinţ, doboară pasărea cu o săgeată şi recuperează preţioasa bijuterie. Ani mai târziu, când ajunge pentru prima dată la curtea regelui Sigismund, Iancu povestește pățania cu inelul, iar regele decide ca simbolul familiei să fie, din acel moment, corbul cu inel de aur în cioc.

Ne puteți urmări și pe Google News