Un festival cum nu aţi mai văzut: Festivalul de Lectură pentru Copii

Un festival cum nu aţi mai văzut: Festivalul de Lectură pentru Copii

Lecturarea unei cărţi trebuie să fie ca o minune pentru oricine, dar mai ales pentru un copil. Părinţi, copii, dascăli vor învăţa cum să-şi facă din cărţi prieteni, la NARATIV, Festivalul de Lectură pentru Copii, in Bucuresti.

Iată ce spunea  Jacqueline Kennedy Onassis despre copii şi cărţi:   „Există multe trucuri pe care le poți face pentru a-i extinde orizonturile copilului tău. Dragostea de cărți e cel mai bun dintre ele.”

Asociația Curtea Veche organizează NARATIV - festivalul de lectură pentru copii. Destinat copiilor cu vârste între 8 și 14 ani, programul festivalului propune atât ateliere interactive (printre care Teatrul Cititorilor, Roman Grafic, Storytelling, Rime și Ghicitori pentru dezvoltarea fluenței timpurii), spectacole lectură, cât și conferințe dedicate părinților și cadrelor didactice prin care se prezintă tehnici de încurajare a lecturii în rândul celor mici.

Evenimentul are loc la Librăria Cărturești Verona, în perioada 21-27 septembrie, și cuprinde o serie de activități gratuite susținute de pedagogi non-formali, artiști, specialiști în educație și psihologia copilului.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Îţi place să te dai în spectacol?

La atelierul Peter Pan - Teatrul Cititorilor, copiii vor fi ghidaţi de actriţa Smaranda Nicolau. Sunt aşteptaţi cei care raspund cu da la umrătoarele întrebări: Ți-ar plăcea să fii actor sau actriță sau poate chiar regizor? Să-i joci pe Peter Pan sau Wendy pe scenă? Poate pe Căpitanul Hook sau pe Tiger Lilly? În atelierele de Teatrul Cititorilor, copiii vor descoperi cum se pune în scenă un spectacol de teatru pornind de la o carte. Teatrul Cititorilor se numără printre cele mai de succes programe pentru creșterea fluenței și a plăcerii în lectură.

Îţi place să desenezi?

Atelierul Odiseea – Roman Grafic, pentru copii cu vîrste între 8 şi 14 ani.  Copii vor spune o poveste în imagini, vor crea un roman grafic original despre unul dintre primii super-eroi ai tuturor timpurilor: Ulise, eroul care i-a ajutat pe greci să câștige războiul cu Troia. Tot la capitolul desen intră şi atelierul  Robinson Crusoe – Ilustrație de povești. Activitățile de ilustrație se numără printre cele mai eficiente tehnici de motivare vis-a-vis de lectură, permițându-le copiilor să participe la poveste și să-și folosească în mod activ imaginația.

Înveţi să spui o poveste doar cu ajutorul luminii şi întunericului în cadrul atelierului Mituri Grecești – Teatru de umbre. Vor  face totul, de la decor , la poveste.

Îţi place muzica?

Atelierul Logodnicii – Povești pe muzică. Ai încercat vreodată să te uiți la un film fără coloană sonoră? Dar să citești o poveste ascultând muzică? Cum alegi muzica potrivită pentru fiecare poveste? Aici, copii se vor distra realizând împreună o coloană sonoră pentru „Logodnicii” repovestire de Umberto Eco.

Îți place să născocești?

O mie şi una de poveşti născocite. Unele dintre cele mai frumoase povești ale tuturor timpurilor nu au fost scrise încă, așa că vă invităm să le născocim împreună. Veţi născoci şi ghicitori, în cadrul atelierului Alice În Ţara Minunilor –Rime şi Ghicitori.

Părinţii nu au fost uitaţi

Părinţii sunt invitaţi la conferinţa  susţinută de Otilia Mantelers „Cum îi ajutăm pe copii să citească”, vineri, 25 septembrie. Atât vă dezvăluim: „Dragostea pentru citit începe la copii încă din primele luni când părintele se joacă cu cărticele mici de carton. Continuă pe zi ce trece cu alte cărți la care râdem împreună, pe care le povestim și le trăim impreună.”

Seminar pentru educatori .  Joi, 24 septembrie, 12:00 – 14:00

În cadrul acestui eveniment dedicat educatorilor copiilor cu vârste între 8-14 ani vom exemplifica o serie de strategii educaționale cu eficiență testată, folosite cu precădere în SUA și Anglia pentru creșterea fluenței și a interesului copiilor în lectură încă de la o vârstă fragedă.