Un membru CNA cere demisia directorului general interimar al TVR, Stelian Tănase

Un membru CNA cere demisia directorului general interimar al TVR, Stelian Tănase

Reactia vine dupa ce Stelian Tanase a declarat public ca "instrumentele pentru salvarea televiziunii se află la Guvern şi la liderii politici“.

Valentin – Alexandru Jucan, membru al Consiliul Național al Audiovizualului, cere demisia directorului general interimar al TVR, Stelian Tănase, printr-o scrisoare deschisă adresata presei.

Membru CNA atrage atentia directorul general al TVR ca prin gestul sau de a cere ajutorul Guvernului pentru rezolvarea datoriilor TVR, acesta "vinde televiziunea publică politicienilor (și nu numai)”.

In urma cu cateva zilei, Stelian Tănase declara că “TVR este în pericol să intre în incapacitate de plată chiar în acest an", precizând că "instrumentele pentru salvarea televiziunii se află la Guvern şi la liderii politici“.

Ne puteți urmări și pe Google News

COMUNICAT DE PRESĂ Avem televiziune publică. Cum o distrugem? Simplu: mergem cu ea la Guvern.

Asist, de aproape două săptămâni, la neputința conducerii TVR. Mai întâi constată că nu este vorba de BBC, apoi descoperă că sunt prea mulți angajați și prea puține mașini în parcul auto; urmează responsabilii editoriali să fie puși la punct, o mică cenzură, taxa tv. Se schimbă componența politică a Guvernului și... "ajutor! Ponta, ajută-mă!". În fața dezastrului economic în care se zbate "televiziunea liberă a țării", domnul Stelian Tănase cere milostenie la Guvern. Altfel spus vinde televiziunea publică politicienilor (și nu numai). Mai vorbim despre "presă liberă"? Deloc. Domnule Tănase, de ce nu cereți un audit intern, urmând ca cei responsabili să răspundă pentru jaful din TVR? Doriți ștergerea datoriilor. Nu există așa ceva! Acele datorii "șterse" vor fi achitate tot din buzunarul contribuabilului, același care achită taxa tv. Doriți ștergerea datoriilor cu prețul independenței editoriale? Asta faceți atunci când afirmați că "Ponta este singura șansă". În calitate de membru al Consiliului Național al Audiovizualului, garant al interesului public, vă solicit să opriți aceste demersuri care încalcă spiritul și litera Constituției României. Vorbiți deja despre insolvența TVR. Dacă doar atât constatați că se mai poate face, vă rog prezentați-vă demisia de urgență!