Un MONSTRU ORIBIL preistoric ar putea sa traiască în adâncurile oceanelor | GALERIE FOTO

Un MONSTRU ORIBIL preistoric ar putea sa traiască în adâncurile oceanelor | GALERIE FOTO

Potrivit specialiştilor, unul dintre cei mai înspăimântători rechini existenţi pe planetă este posibil să mai trăiască chiar şi în zilele noastre. Monstrul la care facem referire este Megalodon, unul dintre cei mai mari rechini din lume. El a trăit în urmă cu 1, 6 milioane de ani.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că "stăpânul tuturor vieţuitoarelor din apă" încă mai trăieşte în Oceanul Atlantic, în partea Africii de Sud. Discovery Channel , dar şi revistele de specialitate din străinătate au dat publicităţii informaţii despre existenţa imensului peşte în prezent.

Potrivit jurnaliştilor, dar şi cercetătorilor, există bănuiala că rechinul încă mai există după ce mai multe balene au fost prada unui monstru, acestea fiind ucise sau rănite de către un peşte uriaş. Urmele dinţilor de pe balene arată că pe planeta noastră nu există niciun peşte care să aibă dinţi cu asemenea dimensiuni.

Mai multe dovezi cu privire la existenţa monstrului au fost difuzate la pe 4 august 2013 la Discovery Channel.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rechinul Megalodon a trăit 28 de milioane de ani

Monstrul din adâncuri a fost descoperit în perioada Renaşterii, însă oamenii de ştiinţă ai vremii erau de părere că dinţii fosilizaţi ai Megalodonului sunt limbile pietrificate ale dragonilor şi balaurilor care împrăştiau groază intr-o Europă care nu credea că Pământul este rotund sau că femeile au suflet.

Misterul a fost desluşit în anul 1667, dată la care naturalistul danez Nicolaus Steno a scris în lucrările sale că "s-a întâlnit cu cei mai mari dinţi fosili ai vreunui rechin". Abia în  anul 1835, naturalistul elvetian Luius Agassiz a înlăturat complet valul de ignoranţă care acoperea originea stăpânului absolut al marilor.

Atunci, rechinul stravechi şi-a primit denumirea ştiinţifică de Charcharodon megalodon (Megalodon, însemnand literalmente, « Dinte Mare » în greaca veche) .

Puţine fosile au rămas de pe urma sa – cea mai veche avand 18 milioane de ani –, dar cele descoperite spun o poveste infricoşătoare despre un prădator cu adevarat imens, cât o balenă mare, care cutreiera nestingherit apele calde ale Oceanului Planetar, scrie Descoperă.ro.

Megalodon, ca orice alta specie de rechin, avea un schelet alcatuit din cartilaje, astfel din el au răms doar dinţii. , care erau extrem de asemănători ca formă, funcţie şi design cu dinţii marelui rechin alb. Există, totuşi, o mică-mare diferenţă: dinţii celei mai mari femele de rechin alb, măsoară maximum 5-6 cm, dinţii fosili ai Megalodonului aveau o lungime de 16-20 cm.

Profesorul Bashford Dean a avansat, încă din anul 1909, teoria conform căreia gigantul marilor atingea în medie o lungime de 25 metri. Asta în condiţiile în care un rechin alb de talie mare depăşeşte arareori 6 metri. În anul 1973, paleo-ihtiologul John E. Randall a considerat că dacă masoară inaltimea emailului de pe cel mai mare dinte de pe maxilarul superior, poate estima lungimea colosului la doar 13 metri.

Noile metode moderne de cercetare, demonstrează că Megalodonul măsura "numai" 18-20 metri lungime şi atingea uluitoarea greutate de 70 de tone.