Un nou trend în materie de dispozitive electronice: implanturile

Un nou trend în materie de dispozitive electronice: implanturile

Dispozitivele electronice portabile, de tipul telefoanelor mobile sau al căștilor wireless, ar putea intra în curând în categoria tehnologiei depășite odată cu producerea, pe scară largă, a unor implanturi cu funcții similare, relatează CNN.

Spre exemplu, inginerul electronist Brian McEvoy a proiectat primul compas intern, tot el fiind și primul subiect uman care va fi testat implantându-i-se acest dispozitiv sub piele. Implantul va avea la suprafața pielii doar o antenă foarte subțire, care va transmite un semnal specific atunci când utilizatorul se va afla cu fața spre nor.

"Forma ca de disc se petrează la implantarea lângă umăr. Nu cred că vor exista riscuri", explică McEvoy, adăugând că materialele și forma au fost atent alese astfel încât riscul de a fi respinse de către organism să fie cât mai mic.

La rândul său, CEO-ul companiei Grindhouse Wetware, Tim Cannon și-a implantat, anul trecut, în braț, micro-computerul "Circadia", care a colectat și transmis, via Bluetooth, informații despre temperaturi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt exemplu de tehnologie implantată este cea a "căștilor interne", dezvoltată de Rich Lee. Acesta și-a implantat doi magneți în urechi și, cu ajutorul unei bobine înfășurate în jurul gâtului, i-a transformat în adevărate căști.  "E ca un al șaselea sens. Implanturile îmi permit să detectez diverși senzori, pot detecta câmpuri magnetice și unde Wi-Fi, tot felul de lucruri despre care ceilalți oameni habar n-au", explică Lee.

Nu în ultimul rând, scriitorul și biohacker-ul Frank Swain, care suferă de o boală degenerativă ce-i afectează auzul, este aproage de lansarea prototipului unui implant care să transforme informațiile obținute din mediul înconjurător (cu ar fi semnale Wi-Fi) în sunete care să îi permită utilizatorului să se orienteze în spațiu.